Ziraat Türkiye Kupası'na Galatasaray damgası

Spor Toto Süper Lig’de kötü bir sezon geçiren Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nı ezeli rakibi Fenerbahçe’yi mağlup ederek moral kazandı.

AjansHaber/ÖZEL

Sportif ve ekonomik olarak oldukça kötü bir sezon geçiren Galatasaray ile UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'deki hayal kırıklığını kupayla telafi etmek isteyen Fenerbahçe, Antalya'da karşılaştı. Kritik finalde UEFA’nın verdiği cezayı çekmek için kazanmaktan şansı olmayan Galatasaray ve istediği başarıyı yakalayamayan Fenerbahçe kıyasıya mücadele verdi.

Maçın başlamasıyla her iki takım da rakip kalede gol ararken, Galatasaray’ın kullandığı köşe vuruşunda Denayer’in şutunu tamamlayan Podolski, takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra daha defansif bir oyunu tercih eden Galatasaray, oyunu kendi yarı sahasında kabullendi. İkinci yarının başında Sneijder’i çıkarıp Chedjou’yu oyuna alan Riekerink, tamamen defansif oyuna döndü. Fenerbahçe de Robin Van Persie yerine Fernandao oyuna dahil oldu.

GALATASARAY HEM MORAL KAZANDI HEM UEFA CEZASINI ÇEKTİ

İkinci yarıda Fenerbahçe topa daha fazla sahip olsa da istediği pozisyonları bir türlü bulamadı. Galatasaray’ın da kapanmasıyla zorlanan Fenerbahçe, son dakikalardaki baskısına rağmen Galatasaray’a 1-0 mağlup oldu. Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak hem kötü geçen sezonun ardından moral kazandı hem de Avrupa kupalarına katılım hakkı elde ederek UEFA’nın 1 yıllık men cezasını çekmiş oldu.

FENERBAHÇE’DE BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Kupayı kazanan Galatasaray’da büyük bir sevinç yaşanırken Fenerbahçe cephesinde hayal kırıklığı hakimdi. UEFA Avrupa Ligi’nden son 16 turunda elenen, şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptıran Fenerbahçe, kupayı da ezeli rakibi Galatasaray’a verdi. Teknik direktör Vitor Pereira’nın geleceği de sorgulanmaya başladı.

Sezon başından bu yana kadro tercihleri nedeniyle eleştirilen Vitor Pereira, kupa finalinde 1-0 gerideyken Van Persie-Fernandao değişikliği nedeniyle eleştirildi. Pereira maç sonu yaptığı açıklamada üzgün olduğunu belirtti ve şampiyon olmadan takımdan ayrılmak istediğini açıkladı.

GALATASARAY ÜST ÜSTE 3 KERE KAZANDI

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nı üst üste üçüncü kez kazanarak 50 yıl aradan sonra bu başarıyı tekrarladı. Galatasaray, 17’inci kez Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü.

FENERBAHÇE FİNALLERDE KAYBEDİYOR

Galatasaray ile Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde beşinci kez karşılaştı. Galatasaray, bu 5 karşılaşmanın 5’inde de Fenerbahçe’yi mağlup ederek kupayı kazandı.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar