Aziz Yıldırım, Lucas Lima'yı reddetti Brezilyalı futbolcu değerini ikiye katladı

Brezilya'da yetenekli futbolcu avına çıkan Fenerbahçe, Santos'ta oynayan 25 yaşındaki futbolcu Lucas Lima'yı transfer listesine aldı ama...

Bir ara Güney Amerika’da üs kuran ve Brezilya pazarına el atan Fenerbahçe’nin scout ekibi burada genç yeteneklerin peşine düşmüş yaklaşık 10 futbolcu hakkında detaylı bir rapor hazırlamıştı. Sarı lacivertli ekibin izleme komitesi yaşları 18 ila 25 olan birçok futbolcuyla ilgilenmiş bu yeteneklerin arasında en fazla Lucas Lima ismi ön plana çıkmıştı.

AZİZ YILDIRIM'A ÖNERİLDİĞİNDE OYUNCU 9 MİLYON EURO'YDU!

Fenerbahçe’nin transfer listesinde bulunan ve başkan Aziz Yıldırım’a direkt olarak teklif edilen Lucas Lima isminin 2015’in Nisan ayında önerildiği ortaya çıktı. Sarı lacivertli kulübe yakın bir FIFA Menajerinin AjansHaber’e verdiği bilgilere göre; 25 yaşındaki orta saha oyuncunun yaz ayı transfer sezonunda Fenerbahçe’ye yakın olduğu fakat 9 milyon euro’luk bonservis bedeli yüzünden Lima transferinin gerçekleşmediği öğrenildi. Birkaç ay sonra Avrupa devlerinin peşine düştüğü Lucas Lima Brezilya Milli Takımı’na da seçilirken, Santos’ta top koşturan yıldız futbolcunun 10 ayda bonservis bedelini ikiye katladığı belirtildi. Serie A’da şu ana kadar 117 maça çıkan Lima, bu maçlarda 14 gol atarken 19’da asist yapmayı başardı. Şu anda 18-19 milyon euro’lara gelen kontrat bedeliyle dikkat çeken Lucas Lima’nın bonservisinin yüzde 20’si Santos’ta bulunurken, oyuncunun 2017’de sözleşmesinin sona ermesi bu transfer dosyasının tam olarak kapanmadığını gösteriyor. 6 kez Brezilya Milli Takımı forması giyen Lucas Lima Arjantin’e karşı bir de gol bulurken, tecrübeli teknik direktör Dunga’nın Lima’ya yeniden milli takıma çağıracağı vurgulanıyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar