13 Mart 2016 YGS sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanacak?
13 Mart 2016 YGS sınavı sona erdi. YGS sınav sonuçlarının 25 Mart'ta açıklanacağı belirtildi.ÖSYM YGS soru ve cevap anahtarı kitapçığını 2 gün içinde açıklayacak. Sonuçlar osym.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Ayrıntılar ve yeni gelişmeler haberde.
2016 YGS sınavının ardından sonuçların ve soruların açıklanması haberi merakla bekleniyor. Milyonlarca üniversite adayının ter döktüğü YGS sınavı bitti. YGS sınav sonuçları ve sınav soruları ne zaman açıklanacak? 25 Mart'ta sonuçların açıklanacağı belirtilen YGS'de sınav soruları da pazartesi ya da salı günün tamamı ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanacak. Bu sene YGS sadece Şırnak'ta yapılmadı. Sınav boyunca veliler çocuklarını son dakika bitene kadar bekledi. Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi. YGS, Türkiye genelinde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 173 il/ilçe sınav merkezinde, 7 bin 300 binada ve 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirildi. Sınava, 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu.
Tek oturumda yapılan sınav, saat 10.00'da başladı ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi.
SINAV SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK
Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınava girecekleri binanın kapısında saat 09.00'da hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alındı ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu.
13 Mart YGS Sınav soruları (2016) - Ne zaman açıklanacak
VELİLER HEYECANLA ÇOCUKLARINI BEKLEDİ
BABA VE OĞUL YGS HEYECANINI BİRLİKTE YAŞADI
İSTANBUL'DA YGS HEYECANI
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmadı. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete, ÖSYM tarafından verildi. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebildi.
Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer alacağı sınavda öğrencilere, Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden ise 13 soru soruldu.
Bu yıl sadece Şırnak'ta YGS yapılmadı. Burada sınava girecek 7 bin 593 aday, Gaziantep merkez, Gaziantep Nizip, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava alındı.
YGS'deki soruların tamamı, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, ÖSYM'nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulacak. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor.
SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.
ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.
YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 1-14 Nisan'da alınacak.
2016 YGS sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı?
ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ileÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.
Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. YGS sonuçları, LYS sonrasında İnternet'ten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
SINAV SONUÇLARINI BEKLEMEDEN DE PUANLARINIZI TAHMİNİ OLARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
Gelişen internet teknolojisi sayesinde artık sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeden yaklaşık olarak kaç puan alacağınızı öğrenebilirsiniz.
Sınavdan sonra bazı televizyon kanalları sınav soru ve cevaplarını yayınlamaktadır. Ya da sınavdan sonraki ertesi gün bazı gazetelerden sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Bu soru ve cevaplara bakarak yaklaşık olarak kaç net aldığınızı, hangi bölümden kaç doğru yaptığınızı hesaplayabilirsiniz. Eğer hangi bölümlerden kaç net aldığınızı yaklaşık olarak biliyorsanız YGS puanınızı da hesaplayabilirsiniz.
Teknolojinin ve internetin gelişmesinden sonra internet üzerinden bir çok hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. YGS puan hesaplama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Hesaplama işlemi için internet üzerinden YGS puan hesaplama internet sitesine giriş yapmanız gereklidir. Giriş yaptıktan sonra her bölümün doğru ve yanlış cevap sayılarını sisteme girmeniz gereklidir. 4 yanlış cevap bir doğru cevabı götürdüğü için sınav sırasında bilmediğiniz soruları boş bırakmayı önerirler. Hesaplama sayfasına YGS Türkçe doğru ve yanlış cevap sayısı, YGS sosyal bilimleri doğru ve yanlış cevap sayısı, YGS temel matematik doğru ve yanlış cevap sayısı, YGS fen bilimleri doğru ve yanlış cevap sayısını girdikten sonra hesapla seçeneğini tıklayarak YGS puanınızı hesaplayabilirsiniz. YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puanlarınızı bu sistem sayesinde öğrenebilirsiniz.
ÖSYM YGS puan hesaplama bilgilerine göre, YGS'de sorulan 160 sorunun tamamını doğru yanıtlayanlar 500 tam puan alacak. Her testten 36 soru olmak üzere toplam 144 netiniz olursa 460 puan alacaksınız. Her testten 8’er sorudan 32 nete ulaşırsanız puanınız 180 olacak ve Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılma hakkına sahip olacaksınız. Her testten 5 net çıkarmak ise sizin, 150 puan alıp YGS’nin ilk barajını aşmanızı sağlayacak.
YGS 2016 sonuçları iki taban puan çıkaracak.
YGS puan türlerinden en az birinden 150.000-179.999 arasında puan alanlar meslek yüksekokulu önlisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecekler. LYS’lere katılamayacaklar.
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha yüksek olanların ise iki hakkı var. Birincisi LYS’lere girecekler. İkincisi de hem meslek yüksekokulu önlisans programları ile açıköğretim programlarını hem de YGS puanıyla öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler.
YGS 150 BARAJI KAÇ NETLE GEÇİLİR? YGS puan hesaplama 2016 kaç net kaç puan getirir?
Sınav sonucunda 150 puanı aşanlar açıköğretim ve önlisans programları ile bazı lisans programlarını tercih edebilecekler. Bu adaylar üniversitelerin kendilerinin düzenlediği özel yetenek sınavlarına da katılabilecek. Bu barajı aşabilmek için 160 sorunun yer aldığı YGS’de her testte yüzde 12.5 başarı oranını yakalamanız gerekiyor. Her biri 40’ar sorudan oluşan 4 testten ortalama 5’er net olmak üzere toplam 20 net çıkarırsanız YGS’nin ilk barajı 150 puanı aşmış olursunuz.
YGS 180 BARAJI KAÇ NETLE GEÇİLİR?
YGS’nin ikinci barajı ise 180 puan barajı. LYS’lere katılmak için 180 puan barajına ulaşmanız gerekiyor. Bu barajı aşmanız için 160 soruda yüzde 20 başarı oranını yakalamanız gerekir. Bunun için 4 testten ortalama 8’er net olmak üzere 32 net çıkarırsanız LYS’lere girmek için gereken yüzde 20 başarı oranını da tutturmuş olursunuz.
Yorumlar