Şike davasında Beşiktaş ve Galatasaray için şok karar!

Aziz Yıldırım hakkında verilen infazın durdurulması ve yeniden yargılama kararı, Beşiktaş'ı şoka sokabilir.

ŞİMDİ NE OLACAK?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Aziz Yıldırım hakkında verilen infazın durdurulması ve yeniden yargılama kararı, pek çok soruya beraberinde getirdi.

3 Temmuz 2011'de başlayan süreçte Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesi ve sonrasında verilen 2+1 yıllık Avrupa Kupalarından men cezasının ne olacağı tartışılıyor.

Delillerin geçersiz sayılması ve yeniden yargılama sonrası çıkabilecek beraat kararıyla birlikte oluşacak tazminat yükünün altına girmek istemeyen UEFA'nın, bu kadar sonrası cezayı hızlı bir şekilde kaldırabileceği iddia ediliyor.

CİMBOM ÖN ELEMEYE, BEŞİKTAŞ AVRUPA LİGİ'NE Mİ?

Verilen karar sonrası UEFA'nın cezayı kaldırması halinde işler oldukça karışacak.

Ligi ikinci sırada bitiren Galatasaray'ın doğrudan, üçüncü olan Beşiktaş'ında ön elemeye katılacağı Şampiyonlar Ligi'nde taşlar yerinden oynayacak.

Fenerbahçe hakkındaki karar kesinleşmeden 'men' kararını uygulamaya sıcak bakmayan UEFA, kendisini bu sorumluluktan kurtarmak için kalan bir yılı şimdilik erteleyebilir.

Bu durumda Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak, Galatasaray da ön eleme oynayacak. Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Ancak bu kararın verilmesinin kolay olmadığı ve ileride farklı sorunlara yol açabileceği de gelen bilgiler arasında.

Yorumlar