Yalnızca 59 pas attı!

Atletico Madrid - Galatasaray maçından sonra ortaya çıkan istatistikler, sarı kırmızılı takımın son halini gözler önüne serdi.

Atletico Madrid'e yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Galatasaray, Vicente Calderon'da rakibine mağlup olmakla kalmadı adeta ezildi. UEFA'nın açıkladığı maç istatistikleri, iki takım arasında büyük uçurum olduğunu ortaya koydu. İspanya'daki bazı internet siteleri de ortaya çıkan farkı okuyucularıyla paylaşarak aradaki farka dikkat çektiler.

Atletico Madrid yüzde 59 ile topla daha çok oynayan takımdı. Genellikle maçta öne geçen takımların oyunu daha çok rölantiye aldığı ve skoru korumaya çalıştığı düşünüldüğünde, henüz 13. dakikada gol bulan İspanyol ekibi için maç sonunda oluşan bu oranın çok yüksek olduğu değerlendirmesi yapıldı. Oyunu yenik götüren ve skoru değiştirmek için topa sahip olması gereken Galatasaray ise topa sahip olmada yalnızca yüzde 41'de kaldı.

Maçta ev sahibi ekibin tam 25 gol girişimi oldu. Buna karşılık sarı-kırmızılı ekipte bu rakam 3'te kaldı. Bu girişimler içinde Atletico'nun 11 vuruşu kaleyi bulurken, sarı-kırmızılılar için bu sadece 1 oldu. Kornerlerde de ev sahibi ekibin 8'e 3 üstünlüğü vardı.

Paslarda Atletico etkisi

Pas oyununu iyi oynamasıyla bilinen Atletico Madrid toplam 711 pas yaptı, bunların 602'sinde isabet sağladı. Buna karşılık Galatasaray'ın yalnızca 386 pas yaptığı ve bunların 288'inin isabet sağlaması dikkat çekti.

Koke-Sneijder farkı

Atletico Madrid orta sahasının beyni Koke, ulaştığı pas rakamıyla dudak uçuklattı. Galatasaray karşısında 121 kez pas veren oyuncu, bunların 104'ünü adrese teslim etti, yüzde 86'lık isabet sağladı. Buna karşılık Galatasaray'ın bu istatistikte öne çıkan ismi olan Wesley Sneijder'in yalnızca 59 pasla oynaması dikkat çekti.

Koke aynı zamanda en çok koşan isim oldu. Karşılaşmayı kat ettiği 12 kilometre 570 metre ile tamamlayan İspanyol futbolcu maçın en çalışkan ismi olarak öne çıktı.

Yorumlar