"Ya takımdan gider, ya da tribüne çıkar onu affetmem"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sportif Direktör Giuliano Terraneo ile birlikte kendisine sorulan soruları cevaplandırdı. 6222 sayılı kanuna da değinen Yıldırım, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ‘Ben içime sindiremedim’ demişti. Şimdi ne düşünüyor, vicdanı rahat mı acaba?” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sportif Direktör Giuliano Terraneo ile beraber Sportürk programına konuk oldu, şike dönemi için önemli açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- 156 sene ile yargılandım, böyle bir şey olabilir mi? İddianame hazırlanmadan 6222 sayılı kanunun değiştirilmesi için çalışmalar yapılıyordu. O dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hasta yatağında bu kanunun yanlış olduğunu söyledi. CHP ve MHP de bu kanunu çıkarmak için çalışmalar yaptı. Bunu çıkaranalara teşekkür ediyorum. Bu kanun dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gitti. Abdullah Bey, ‘Ben içime sindiremedim’ dedi ve 900 kanundan sadece 2’sini veto etti. Şimdi soruyorum, ‘Yazdığı kitapta bununla ilgili neden herhangi bir bilgi koymadılar, veto etme sebebi neydi?’ Eski Cumhurbaşkanı şimdi ne düşüyor, vicdanı rahat mı acaba? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunun üzerine gitmeseydi, bu kanun çıkmasaydı, şu an burada olmayabilirdik. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bunu vicdanı kabul ediyor mu? Bunu merak ediyorum. Sayın Arınç’a da söylüyorum, ‘Bu kanun geri gelmez’ dedi. Geldi, biz kaçmadık.”

‘Şenes Erzik açıklasın’

- Şenes Erzik hangi davamızda bulundu. Neyle uğraştı, hiç yardımcı olmadı. Yalan konuşuyor. Yardım ettiği bir şey varsa çıksın açıklasın. Azerbaycan Federasyon Başkanı, Şenes Erzik’e randevu vermiyordu ben araya girdim. Bunların hepsi kendine pehlivan. Bizim aleyhimize Levent Bıçakçı Trabzonspor’un avukatlığını yaptı. 50 bin kişiyle sivil ihtilal yapılıyordu. Ceza yedim. Bana kaçacak dediler ama özel uçakla geldim. 45 dakika CAS’ta savunma yaptım. Normalde 5 dakikadan fazla konuşturmazlar. O gün neler söylediysem bugün yaşadık. Davayı biz geri çekmedik çektirdiler. Hapishanede davanın çekilmesini istemedim. Ama kim çekti Şenes Erzik’e sorun.

- Türkiye’de Fenerbahçe’ye karşı Galatasaray ve Trabzonspor taraftarları her yere yazdılar, çizdiler. UEFA’ya CAS’a... Bu dava şike davası olarak bitmiştir, şike olmadığı söylenmiştir. Esas olan Trabzon’un kendi özüne dönüp, sportif mücadelesini yapması. Eğer mahkeme bizim aleyhimize karar verirse, o zaman Trabzon halkı haklıdır. Şu anda mücadele yapmıyorlar, karalama yapıyorlar ama mahkeme karar verirse, herkes onlara kupayı sunar. Mahkemeyi beklesinler.

‘Messi’yi alacağım’

Transfer konusuna değinen Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Gerekirse Messi’yi alacağım. Van Persie gelir miydi? Her şey maddiyat. Ibrahimovic ile Galatasaray bir kez görüşmüş. O konuyu basın şişirdi. Fakat Ibrahimovic ile ilgilendik. Bize gelecekti. Ama bu sezon için mümkün gözükmüyor. 2011’de Arda Turan için 15 milyon euro teklif ettik. Bu sene de ‘Türkiye’ye gelmek istiyorsan 5 milyon euro vereceğiz’ dedim. Arda’nın futbolculuğu yönünden konuşuyorum. Arda Turan’ı herkes tanıyor.”

‘Sow yolcu gözüküyor’

Moussa Sow’un ayrılabileceğini vurgulayan Yıldırım, “Oyuncumuza gelen 15 milyon euroluk teklife ‘hayır’ dedik. Ama 17 milyon euroya serbest kalır maddesi var. Bu bedeli ödeyen olursa bir şey yapamayız. Sow ile konuştuk, ‘Gitmek istiyorsun madem çık, ayrılmak istediğini açıkla’ dedik. O da bu sefer ‘Ben gitmek istemiyorum’ dedi. O zaman kal dedik. Birkaç gün önce yine başladı. Arkadaşlarıyla konuşuyor kendi aralarında. Sow şimdi antrenmana çıkmam diyormuş. Bu şartlarda Sow yolcu görünüyor. Ya yolcu ya da tribüne çıkar. Onu affetmem” diye konuştu.

‘Ataman varsa oyuncu vermem’

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı ve Milli Takım Antrenörü Ergin Ataman ile yaşadığı polemik için de açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, “Ergin Ataman milli takıma devam ederse biz sporcu göndermeyeceğiz. Ataman, Mahmut Uslu’ya iftira attı. Fenerbahçe havlusunu tekmeledi. Şimdi bizim oyuncumuzu alıp oynatacak. Öyle bir şey yok. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ı aradım söyledim. Benim muhatabım bundan sonra Ergin Ataman değil” dedi.

‘Yandex 330 bini geçti’

Geliştirilen projeleri de değerlendiren sarı-lacivertli kulübün başkanı, “80 trilyonluk kombine geliri oldu. 1 milyon üye projesinde 40 bini geçtik, 7 milyon lira gelir elde ettik. FB Yandex 330 bin kişi tarafından indirilmiş. 3 milyon TL’lik arama yapılmış” ifadelerini kullandı.

Giuliano Terraneo: ‘Feghouli zora girdi’

Sportif Direktör Giuliano Terraneo ise sağ kanat için oyuncu aramaya devam ettiklerini belirtti, “Soffian Feghouli transferi Valencia’nın Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmasının ardından zora girdi. Sağ kanat transferi konusunda çalışıyoruz” dedi.


Yorumlar