Volkan’ı dolandıran müdür hakim karşısında

Fenerbahçe ve Milli Takımın başarılı file bekçisi Volkan Demirel’in de aralarında bulunduğu 23 kişinin ve 8 şirketin hesaplarındaki paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen banka müdürü için 12 yıl 5 ay hapis cezası istendi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Volkan Demirel’in arkadaşı ve aynı zamanda banka müdürü olan Caner Balta ile birlikte 5 sanık ve avukatlar hazır bulundu. Fenerbahçe ve Milli Takım kalecisi Volkan Demirel’in de aralarında bulunduğu 23 kişinin ve 8 şirketin hesaplarındaki paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen Banka müdürü Caner Balta hakkındaki mütalaa açıklandı. Savcı Selamettin Celep mütalaasında, Volkan Demirel’in arkadaşı ve aynı zamanda banka müdürü olan sanık Caner Balta’ya banka işlemlerini telefon aracılığıyla yaptırdığını, ancak sanığın, Demirel’in bilgisi dışında vadesiz hesaplarından işlemler yaptığını belirtti. Ayrıca savcı Celep, sanığın Volkan Demirel’in bilgisi dışında yüksek miktarda kredi çektiği ve aracını da krediye teminat olarak gösterdiğini, bankada 9 adet belgedeki Demirel’e ait olduğu iddia edilen imzaların ise sahte olduğunun tespit edildiği ifade etti.

EK SÜRE VERİLDİ
Mütalaada sanık Caner Balta’nın görevinin gereği olarak koruyup gözetmek durumundaki banka varlıklarını değişik tarihlerde, mudilerin hesaplarındaki meblağları yetkilisinin bilgisi ve onayı olmadan, hukuka aykırı şekilde şahsı ve başka kişiler yararına kullandığını vurgulandı. Mütalaada, bankayı bu şekilde 15 milyon 936 bin lira zarara uğrattığı, sanığın zararı kapatmadığı diğer sanıkların ise zimmet suçuna bilerek ve isteyerek katıldıklarına dair yeterli suç şüphesini oluşturacak delilin bulunmadığı savunuldu. Savcı Celep, sanık Caner Balta’nın zincirleme zimmet suçundan 12 yıl 5 ay yıla kadar cezalandırılmasını talep ederken, diğer sanıklar Yener Balta, Burak Üzüm, Tayfun Kasarcı ve Ahmet Memişoğlu’nun ise delil yetersizliğinden ayrı ayrı beraatlarını istedi.
Mütalaaya ilişkin savunma yapması için sanığa süre veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(İHA)

Yorumlar