Van Persie haklı çıktı 4.hakem ve saha komiseri geri adım attı

Beşiktaş Fenerbahçe derbisinde saha kenarında ısınan ve yeşil alanı geçtiği için 4.hakem tarafından uyarılan Van Persie "Betonda mı ısınayım, burada adalem sertleşir" dedi.

Fenerbahçeli Van Persie’nin Beşiktaş derbisinde ısınmak için saha kenarını ve hakemin bulunduğu yeşil alanı seçmesi ve buradan ısrarla vazgeçmemesi, çeşitli tartışmaları beraberinde getirmişti.

 4. hakem Özgür Yankaya ve saha komiserinin uyarıda bulunduğu Hollandalı oyuncunun neden kart görmediği konuşulurken, Beşiktaşlı taraftarlar da buna tepki gösterip, İsmail Köybaşı’nın da burada ısınmasını istemişti. Bununla ilgili gerçek ortaya çıktı. Hakem El Kitabı, oyuncuların ısınacakları yer olarak birinci yardımcı hakemin ya da kale arkasındaki reklâm panolarının arkasını gösterirken, Fenerbahçeli oyuncunun sağlık açısından kale arkasına gitmediği ortaya çıktı.

Kale arkasındaki suni çim olarak gösterilen bölümü, betonun üzerinde bir halı olarak tanımlayan Van Persie’nin, “Betonda mı ısınayım? Burada adalem sertleşir” diyerek, kenara geçtiği, burada da tartan pist yerine hakemin bulunduğu çim alanı tercih ettiği ifade edildi.

Fenerbahçe’nin yıldız ismi, kendisini uyarmak için yanına kadar gelen 4. hakem Özgün Yankaya, saha komiserine ve İdari Menajer Hasan Çetinkaya’ya da durumu anlatmaya çalıştığı ve geri adım atmadığı belirtildi. Bunun üzerine Yankaya’nın Van Persie’nin bu durumunu makul bir istek olarak değerlendirdiği ve burada çalışmasına izin verdiği öğrenildi.

Saha komiseri, Robin Van Persie’yi uyarmıştı.

Yorumlar