Fenerbahçe Doumbia'yı transfer edecek! Doumbia Fenerbahçe'ye geliyor

Fernandao ve Robin van Persie'nin yanına iyi bir golcü transfer etmek isteyen Fenerbahçe, Fildişili usta golcü Seydou Doumbia ile ilgileniyor.

Sezon başında Moussa Sow’u 16 milyon euro’ya Al Ahli takımına gönderen Fenerbahçe yoluna yeni transferler Fernando ve Robin van Persie ile devam ederken özellikle Hollandalı yıldızın sürekli sakatlığı ve yedek kulübesinde huzursuzluk yaratması yönetimi ve teknik heyeti zora soktu. Atılan gollerle sevinmeyen, ilk 11’de başlamadığı maçlarda mutsuz bir görüntü çizen Van Persie sonradan oyuna girdiği maçlarda da çok etkili bir futbol oynamazken sarı lacivertli camia ve taraftarların alternatif bir golcü şart yorumları başkan Aziz Yıldırım’ı da Doumbia transferinde iyiden iyiye harekete geçirmiş durumda.

SEYDOU DOUMBİA FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLUYOR

Ezeli rakibi Beşiktaş’tan 2 maç fazlası olan ve şimdilik liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe zirveyi bırakmak istemiyor. Ç.Rize karşısında 3 puanı hanesine yazdırmasına rağmen hücum ve gol yollarında etkisiz bir görüntü çizen Fenerbahçe, Fernandao ve Robin van Persie’nin yanına alternatif bir golcü ararken İtalya’dan gelen son dakika haberi sarı lacivertli taraftarları bir anda heyecanlandırdı. Sky Sport muhabiri olan ve verdiği transfer haberleriyle dikkat çeken Gianluca Di Marzio, Fenerbahçe’nin Fildişili golcü Seydou Doumbia ile ilgilendiğini açıkladı. 2009-10 yılında Young Boys’tan CSKA Moskova’ya transfer olan ve Rusya devinde 5 sezon forma giydikten sonra 14,5 milyon Euro karşılığında Roma’ya imza atan tecrübeli golcü Serie A’da istediği forma şansını bulamamış, geçtiğimiz sezon Roma formasıyla sadece 13 (2 gol) maça çıkmıştı. Sezon başında yeniden eski takımı CSKA’ya kiralık olarak gönderilen Seydou Doumbia burada yeniden kendisini bulurken, 28 yaşındaki milli golcünün 21 maçta 11 gol 4 asist yapması oyuncuyu yeniden vitrine çıkarmaya yetti.

Dİ MARZİO'NUN DOUMBİA TWEETİ



DOUMBİA SEZON SONU SERBEST KALACAK

Sezon sonunda Roma ile olan sözleşmesi sona erecek olan Seydou Doumbia’yı transfer etmek isteyen Fenerbahçe yönetimi kolları sıvarken, oyuncunun da Türkiye’ye gelmeye sıcak baktığı belirtildi. Salih Uçan transferiyle Roma’yla iyi ilişkiler kuran sarı lacivertli yöneticilerin Doumbia’yı devre arası transfer sezonunda kadroya katabileceği iddia edildi.

DOUMBİA'NIN PREMİER LİG'DEN DE TALİPLERİ VAR

Bu sezon Premier Lig'de düşme korkusu yaşayan Aston Villa ve Swensea City'nin de Doumbia ile yakından ilgilendiği, Fenerbahçe'nin oyuncuyu kiralık olarak satın alma opsiyonuyla beraber kadroya katmak istediği belirtildi.

İŞTE DOUMBİA'NIN MÜTHİŞ İSTATİSTİKLERİ

2008-09: Young Boys 32 maç 20 gol
2009-10: Young Boys 32 maç 30 gol
2010-11: CSKA Moskova 19 maç 12 gol
2011-12: CSKA Moskova 50 maç 33 gol
2012-13: CSKA Moskova 9 maç 4 gol
2013-14: CSKA Moskova 27 maç 20 gol
2014-15. CSKA Moskova - Roma 34 maç 13 gol
2014-15: CSKA Moskova 21 maç 11 gol

DOUMBİA'NIN VİDEOSU

Yorumlar