Geleceğin internetinin dijital olmayacağını söyleyen Kaku, bu ön görülerini şu cümleler ile dile getirdi:
“Geleceğin interneti beyinle birleşmiş kuantum bir internet olacak. Adı da Brainet (Beyin-net) olacak. Düşündüğünüz şeyleri dünyanın başka bir yerine gönderebilecek, başkalarıyla veya başka şeylerle düşünerek etkileşebileceksiniz”.
İnsanlığı bekleyen 4. tehlikenin yapay zeka olduğunu söyleyen Kaku, “Günümüzde insanlığı bekleyen üç tehlike var: Nükleer savaş tehdidi, biyolojik silah tehdidi ve küresel ısınma. Bunlara dördüncü olarak yapay zeka eklenebilir. Fakat yapay zekadan kaynaklanan iki farklı tehdit var ve ikisi birbirinden epey farklı. Bunlardan biri daha kısa vadeli: İnsan yüzünü ve bedenini tanıyabilen insansız hava araçları yanlışlıkla insanları hedef almaya başlayabilir. Birer otomatik ölüm makinasına dönüşebilirler. Bu kısa vadeli tehditten çok daha büyüğü ise uzun vadede var. Bu, yapay zekanın insan zekasına yaklaşmaya başladığı noktada ortaya çıkacak. Daha oraya gelmemize çok var ama bir gün elbet robotlarımız fare kadar da olsa zekaya kavuşacak.” dedi.
“Bazıları kuantum devriminin hastalıkları yok edebileceğini söylüyor. Evet, kuantum bilgisayarlar bazı hayallerimizi gerçekleştirebilir. Elbet bir gün yaşlanmanın önüne geçebileceğimizi ve hastalıklardan ölmeyebileceğimizi düşünüyorum” diyerek sözlerini devam ettirdi.
Bilgisayarların yardımıyla kanseri iyileştirebileceğimizi söyleyen Kaku, bu düşünlerini şu sözlerle ifade ediyor:
“Tümör ortaya çıkmadan önce bunu öngörebiliriz. Örneğin tuvalete gittiğinizde DNA’nız incelenebilir. Tümör oluşmadan 10 yıl önce bunun gerçekleşeceğini bilip ona göre müdahale edilebilir.
Günümüzde ABD’de kan testiyle kanser teşhisi yapılabiliyor. Bu tip testler daha da yaygınlaşacak. Tümör kelimesi kullanımdan kalkacak. Aynısı kanser için de geçerli.”
Michio Kaku kimdir?
Michio Kaku, 24 Ocak 1947'de Amerika Birleşik Devletleri'nde, San Jose Kaliforniya’da dünya gelmiştir. Kaku, Genç yaşlardan itibaren fizikle ilgilenmeye başlamış ve lise döneminde kendi evinin garajında bir parçacık hızlandırıcı inşa etmiştir. Harvard Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de ve sonrasında Princeton Üniversitesi'nde akademik kariyerine devam etmiştir.