Ümit Özat Fenerbahçe'ye dair bilinmeyenleri anlattı

Fenerbahçe eski kaptanı Ümit Özat, Fenerbahçe kariyerinde başından geçen olayları anlattı.

"CEYHUN'UN ORTEGA'YI GÖNDERME GÜCÜ YOKTU"

Ortega neden ayrıldı Fenerbahçe’den?

"Valla Ortega’nın gidişinde kendisinin de payı var, takımın da payı var. Böyle bakmak lazım. O da bu işe direnmedi."

O dönem konuşulduğu gibi Ceyhun Eriş mi gönderdi Revivo-Ortega ikilisini?

"Ceyhun benim takım arkadaşım. İçinde de bir gram kötülük yoktur. Zaten Ceyhun’un öyle bir gücü olsaydı kendi gitmezdi Fenerbahçe’den."

Sizin gitmesini ya da kalmasını sağladığınız oyuncular oldu mu takım kaptanı olarak?

"Kalmasını sağladığım çok oyuncu olmuştur. Ama iki-üç oyuncuyla ilgili de gitmesi gerekiyor dediğim olmuştur. Ama asla teknik olaylardan dolayı değil, takım ruhuna aykırı olacak şeyler nedeniyle gitmelidir demişimdir. Derken de çok üzülmüşümdür."

HAGI ALEX KIYASI

Siz Alex’in gelmesini istemiş miydiniz?

"Valla gelmeden önce Alex’i pek tanımıyorduk. Çünkü Brezilya’dan çok sayıda oyuncunun getirileceği konuşuluyor. Onu sadece Konfederasyon Kupası’na izleyebilmiştik. Bazı şeyleri çok abartıyorlar. Evet Alex bu takıma hizmet etti ama 30 milyon da para kazandı. Karşılığını hep aldı. Daha ne alacaktı? Bugün Hagi mi Alex mi desen ben yine Hagi derim. Çünkü kupayı getirdi. Alex daha yerel bir adam. Sonuçta Hagi Barcelona’da da oynadı."

Biz Van Hooijdonk’u sevmeye doyamadık ama erken kaybettik. Neler oldu o dönem?

"Pırlanta bir gibi adamdır. İnanılmaz bir karakteri vardır. Daum’la anlaşamadığı için gönderildi. Anelka geldiği gün, Pierre bana “bak kaptan, 1,5 yıl veriyorum” dedi. Bu her gittiği yerde sorunlu bir çocuk dedi. Sonunda da Pierre’in dediği gibi Anelka gitti."

Anelka’nın buraya daha fazla alışabilmesi için siz çalışma yaptınız mı kaptan olarak?

"Anelka’yı havaalanından ben aldım. Her hafta yemeğe götürdüm. Yabancılarda böyle bir şey yok. Onlar tam benimseyemiyor. Takım arkadaşlarına herhangi bir terbiyesizliği olmadı. Ama Anelka kulüplerine pek alışamayan bir adam. Adamlık olarak dört dörtlük bir insandır Anelka."

"FUTBOLCULAR DA SİGARA İÇER"

Futbolcular sigara içer mi?

"İçer tabii ki futbolcular insan değil mi? Ama bu bir efor sporu değil mi? Temennim içmemesi ama içene de bir şey diyemem. Ben de tek tük içerdim ama kalbimle ilgili sıkıntı ondan kaynaklanmıyor."

Peki tiryaki olan futbolcular var mıydı? Örneğin günde bir paket içen meslektaşınız var mıydı?

"İçen değil yiyen vardı. İki paket içen vardı. Gençken vücut kaldırıyor demek ki. Ama bunu özendirme anlamında algılamasın kimse. Tabii ki etkiliyordur futbolcunun sağlığını. Özellikle gençlerimiz, sigaradan çok uzak dursunlar."

Yorumlar