UEFA Finali derbi görsün! Sıra sende Galatasaray!

Fenerbahçe dün akşam etkili bir oyun ortaya koydu. Rusları sahasına hapsetti ve futbol anlayışı olarak ne kadar gelişme kaydettiğini bir kez daha gösterdi.

Ahmet Turna / AjansHaber

Son dönemlerde Türkiye-Rusya gerilimi siyasetin ana gündem maddesi hâline gelmişti. Yaşanan olayların maçın gerginliğinin arttırabileceği konuşuluyordu. Fakat dün akşam Fenerbahçe öyle bir futbol oynadı ki adeta gözlerimizin pasını sildi. Hiçbir spekülasyona yer vermeden, herhangi bir gerginliğin yaşanmadığı maçta Lokomotiv Moskova'yı ezdi. Gökhan Gönül ve Caner Erkin bir kez daha Türkiye'nin en iyi sağ ve sol bekleri olduklarını ispatladılar. Kendimizi küçük görmeyi seven bir millet olarak futbol anlamında gelişme kaydettiğimizi söylememiz gerekiyor. Dün bir kez daha bunu anladık. Artık Avrupa arenasında gönül rahatlığıyla maç seyredebiliyoruz.

FENERBAHÇE'NİN TÜRK OYUNCULARI KALİTELİ

Fenerbahçe'de kadro kimyasını oluşturan tüm etkenleri tebrik etmek gerekiyor. Senelerdir belli bir omurga üzerine bu sezon inşaa edilen yeni Fenerbahçe, kadro kalitesi ile Avrupa'nın en üst düzey takımları arasında yer alıyor. Bakıldığı zaman, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Caner Erkin, Ozan Tufan, Volkan Şen gibi A Milli takımımızın da en önemli oyuncuları Sarı - Lacıvertli forma ile inanılmaz performanslara imza atmaya başladılar. Bu tarz kaliteli Türk oyuncuların yanına yabancı yıldızları da kattığınızda takım kimyası ve futbol anlayışı bakımından inanılmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Tıpkı malzemesi bol bir yemek gibi... İzleyenlere de bunun tadını çıkarmak kalıyor.

YOLUN BAŞLANGICI BASEL SONU FRANSA OLSUN

Futbolda artık yavaş yavaş kupa sezonuna doğru giriyoruz. Artık tüm emeklerin karşılığının alınacağı aylara geldik çattık. Avrupa'daki iki temsilcimiz Fenerbahçe ve Galatasaray, terlerinin son damlasına kadar savaşacakları Avrupa arenasında Türkiye'ye puan açısından önemli katkı sağlayacaklar. Belli mi olur, belki de Türk futbolunun iki asırlık çınarı finale giden yolda karşılaşırlar ya da finalde; göğsümüzü kabartırlar. Bu yolun başlangcı Basel olsun, Fransa'da kapanışı yapalım. Türk'ün gücünü artık Avrupa'ya duyurma vakti. Tıpkı 2000'li yılların jenerasyonu gibi belki de onlardan daha iyisi olacak. Bu oyuncu grubu ile ilk olarak kulüpler bazında Avrupa'da, ardından Milli forma ile Fransa'da daha öncesinde de yaptığımız gibi inanılmaz başarılara imza atacağız. Fenerbahçe dün akşam gözümüzün pasını sildi. Yarın akşam da Galatasaray'ın cilayı çekmesi ümidiyle...

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar