''Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi kapandı!''

Galatasaray yönetiminin ne futbolcularını ne teknik ekibini ne de taraftarını kandırmasına gerek yok. Galatasaray’ın tamamen değişmesi ve farklı oyuncu grubu ile yola devam etmesi şart.

Ahmet Turna / AjansHaber

Dün akşam oynanan Galatasaray – Lazio karşılaşması, her iki takımında rölantide oynadığı ve fazla atak yapma şansı bulamadığı ortalama bir karşılaşmaydı. Maçın genelinde golü daha çok arayan ekip Lazio’ydu fakat maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sonuçlandı.

REVİZYON AZ KALIR TAMAMEN DEĞİŞMESİ GEREK

Galatasaray taraftarları maç öncesi ilk 11’e baktıklarında şok oldular. Muhtemelen 3-4 yaşındaki futbolun ne olduğunu bilmeyen çocuk yaştakiler bile şoke olmuşlardır. Tam 9 savunmacı ile savunma oyununu en iyi yapan İtalyanlara karşı tur aramak ne kadar akılcı bir davranıştı. Mustafa Denizli gibi tecrübeli bir teknik adamın aklında mutlaka bir şey vardır fakat koskoca Galatasaray bu hâllere düşecek takım değildi. 2010-2011 yılında yapılan genel kurulda Adnan Polat’tan görevi devralan Ünal Aysal’ın izlemiş olduğu revizyon politikası yeniden uygulanmalı. Galatasaray’da dün sahaya çıkan 4 futbolcu hariç hiçbir oyuncu Galatasaray’ın ismine yakışmıyor. Zamanında Hagi, Hakan Şükür, Bülent Korkmaz, Tugay Kerimoğlu, Hasan Şaş, Arda Turan, Mario Jardel, Elmander, Eboue, Riera, Tomas Ujfalusi, Didier Drogba,Felipe Melo gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Galatasaray’ın dünkü kadrosuna baktığımızda çöküşün sadece maddi anlamda yaşanmadığını görüyoruz. Şu anda sırf UEFA’dan ceza almamak için uygulanan ‘Fakir Edebiyatı’ Galatasaray’ı manevi anlamda çökerteceği gibi başarısız yılları da beraberinde getirebilir.

TÜRKİYE’DEN ALINAN OYUNCULAR NE KADAR BAŞARILI OLDU?

Galatasaray’da yıllardır süre gelen bir gelenek var. Türk takımlarından transfer edilen oyuncular başarılı olamıyor. Bunu geçtiğimiz sezonlarda yine Kasımpaşa’dan transfer edilen Yekta’da da görüyoruz, şuan Ryan Donk’ta da… Dün akşam taraftarla barışma maçı olarak nitelendirebileceğimiz maçta Ryank Donk’un umursamaz tavırları, isteksiz görüntüsü ve gereksiz gerginliği taraftarı çıldırttı. Taraftar sonuna kadar da haklı. Zinedine Zidane tarzı hareketlerle yürüyerek oynama çabası Ryan Donk’u rezil etti. Çünkü Donk, birden kendisinin Ryan Donk olduğunu unutup Zidane olduğunu düşünmüştü. Tamamen fiyasko. Tarihin en başarısız devre arası transferi listelerinin ilk sıralarını zorlayacak olan Ryan Donk’un Galatasaray macerası uzun olmayacak gibi görünüyor.

KAPTANA SAYGI AMA OYUNU BAYDI

Selçuk İnan için dünkü karşılaşmanın ayrı bir önemi vardı. Kaptan, Galatasaray forması ile 200. Maçına çıkarak önemli bir başarıya imza attı. Bu maçlarda gol ve asist istatiskleri anlamında 100 golde katkısı olan Selçuk İnan, Lazio karşısında döküldü. Bırakın pas atmayı, ayakta zor durdu hatta bazen duramadı koşarken düşmeye başladı. En başta söylediğimiz gibi revizyon kelime anlamı olarak ‘Yenilik’ yani eskiyi yenileme anlamına geliyor. Revizyon bu Galatasaray’a az kalır. Eğer Galatasaray önümüzdeki yıllarını tıpkı Ünal Aysal dönemindeki gibi başarıya ulaştırmak istiyorsa kadrosunda yüzde 90 itibari ile bulundurmuş olduğu amatör lig futbolcularından kurtarması; genç ve dinamik bir ekiple yola devam etmesi gerekiyor.

BİR TAKIM HER MAÇTA GOL YER Mİ?

Galatasaray’ın oynadığı futbol keşke kötü olsaydı. Eğer Galatasaray dün akşam kötü bir futbol oynasaydı, Lazio’yu bir şekilde yenerdi. Galatasaray kötü futbol bile oynayamıyor. Bir kere şu çok acıdır ki, Galatasaray – Çatladıkapıspor ile oynasa bile gol yer. Artık durum bu vaziyete gelmiş durumda. Ne yazık ki, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi kapanıyor. Hatta perdeleri de çekmiş durumda. Karanlığın içinde boğuluyor. Çok yazık. Henüz 3 yıl önce Real Madrid gibi bir dünya devini korkutan; Mourinho’ya ‘’Ne yalan söyleyeyim, Drogba golü attıktan sonra aklımdan elenme korkusu geçti’’ dedirten takım Galatasaray değil miydi? Peki, henüz 2 yıl önce, İtalyanların en başarılı takımı Juventus’u Türk Telekom Arena’da yerle bir eden Galatasaray değil miydi? Evet o takım da Galatasaray’dı. O Galatasaray bir ‘Takım’dı da dün akşam izlediğimiz Galatasaray neydi? Onu da işin uzmanları açıklasın!

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar