"Türkiye'de zeminler çok kötü, futbol böyle gelişmez!"

Sezon başında büyük umutlarla Fenerbahçe'ye transfer edilen fakat ligde beklenen patlamayı bir türlü yapamayan Brezilyalı yıldız Fenerbahçe Dergisine konuştu.

EN BÜYÜK HEDEFİM ŞAMPİYONLUK

Büyük umutlarla transfer edilmesine rağmen beklentileri karşılayamayan Diego Ribas, F.Bahçe'nin resmi dergisine "pembe" tablo çizdi. Brezilyalı oyuncu, "İsmail hoca benden pas veren, asist yapan, atağı ve takımı organize eden yani oyunu değiştirebilen bir oyuncu olmamı istiyor. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Her gün daha iyiye gittiğimi düşünüyorum. Hocamın beklentilerini gerçekleştirmek, takıma katkı sağlamak, sezon sonu şampiyonluk yaşamak en büyük hedefim" dedi.

MİLLİ TAKIMA SEÇİLMEK İSTİYORUM

Takımda ki tüm oyuncuların şampiyonluğa kenetlendiğini belirten Diego, "Böyle büyük hedefleri olan bir takımım üyesi olmak benim için de büyük bir keyif" ifadesini kullandı. Şampiyonlar Ligi'ne 4. yıldızı takmanın da gurur ve moraliyle gitmek istediklerini ekleyen sambacı bir başka hedefinin de "Brezilya Milli Takımı'na yeniden seçilmek" diye açıkladı. Diego Ribas, milli takım için F.Bahçe'deki performansını artırması gerektiğini de itiraf etti.

BU ZEMİNLERLE OLMAZ

Derbi maçlarına rakip taraftarın alınmamasına üzüldüğünü belirten Diego şunları söyledi: Passolig kartına adaptasyon ve bazı belirsizlikler seyirci sayısını etkiledi. Futbolun kalitesini kötü zeminler de etkiliyor. Tüm deplasmanlardaki sahalar kötüydü. Kötü zemin gerçek performansımıza ulaşmamızı engelliyor, seyir zevki düşüyor. Bu şartlar da düzeltildiği takdirde Türk futbolu çok daha ileriye taşınacaktır diye düşünüyorum."


Yorumlar