Zincir oteller sahibi turizmci Hacı Osman Üçdan da 9 günlük tatilin turizm sektörüne çok olumlu katkı sunduğunu söyledi.
İç pazarı her zaman önemsediklerini belirten Üçdan, "Bayram tatilinin başlamasıyla hareketlilik arttı. Normalde otellerimizdeki tatilcilerin yüzde 25'isi yerli oluyordu, bayram tatiliyle bu oran ilk günlerden yüzde 40'a ulaştı. İç pazar bizim için çok önemli, her zaman en iyi hizmeti sunuyoruz. Aile otelleri olduğumuz için de çocuklar da çok mutlu oluyor. İç pazar tatillerini üçer, dörder gün olarak yapıyor. İnsanlar tatili özlemişti, bayram tatili çok avantaj sağladı." diye konuştu.
Kuşadası
Aydın’ın Kuşadası ilçesi de bayram tatilinde yerli turist akınına uğrayan adreslerden biri oldu.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Plaka Tanıma Sistemi'nden (PTS) alınan verilere göre kente, tatilin başladığı 6 Nisan Cumartesi gününden bu yana 184 bin araç giriş yaptı.
Günübirlik ziyaretçilerle birlikte Ramazan Bayramı’nda ilçenin nüfusu 1 milyonu aştı.
Bayram tatili için Kuşadası'nı tercih edenler, otellerin de yüzde 90'lara varan doluluk oranına ulaşmasını sağladı. Kentin sahil bandı, turistik çarşılarının bulunduğu Sağlık Caddesi ile Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı'nda da yoğunluk yaşandığı gözlendi.
İstanbul Adalar
Ramazan Bayramı tatilinin sona ereceği Pazar günü öncesi Adalar'ı ziyaret etmek isteyenler iskelelerde yoğunluk oluşturdu. Kabataş İskelesi'nden sabah saatlerinde hareket etmesi planlanan Şehir Hatları'na ait Kabataş-Adalar vapuruna binmek isteyenler, metrelerce kuyruk oluşturdu. Yüzlerce kişinin vapura alınması yaklaşık yarım saat sürdü. Oturma kapasitesi tamamen dolan vapurda yolcuların bir kısmı ise yerde ve ayakta yolculuk etti. Büyükada ise yoğunluğun en yüksek olduğu noktalardandı.
Adaya gelenler, yürüyerek, bisiklet kiralayarak veya elektrikli araçlarla adanın plajlarını ve turistik noktalarını gezdi. Elektrikli araçların yer aldığı duraklarda kalabalıktan dolayı uzun kuyruklar oluştu. Kafe ve restoranlar, gün boyu adayı ziyaret edenlerle doldu.