Türkiye Basketbol Ligi'nde dev eşleşme

Türkiye Basketbol Ligi play off yarı final eşleşmesi dev derbiye tanıklık edecek. Euroleague finalisti Fenerbahçe ile EuroCup şampiyonu Galatasaray karşılaşacak.

AjansHaber/ÖZEL

Türkiye Basketbol Ligi’nde play off heyecanı artıyor. Play off’ta Pınar Karşıyaka’yı geçen Galatasaray Odeabank ile Muratbey Uşak Sportif’i geçen Fenerbahçe yarı finalde karşılaşacak. Türkiye Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe normal sezonun ilk maçında Galatasaray Odeabank’ı 77-68 mağlup etmişti.

TBL’de normal sezonda Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmayı da Galatasaray, Fenerbahçe’yi 80-63 mağlup etmişti.

HER İKİ TAKIM DA DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

Türkiye Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank birbirleriyle oynadıkları karşılaşmada deplasmanda galibiyet alamıyor. Fenerbahçe geçtiğimiz senelerde de rakibini kendi sahasında mağlup etmeyi başarmış ama deplasmanda kazanan Galatasaray Odeabank olmuştu.

GALATASARAY’DAN 6 KİŞİYLE MUCİZE GALİBİYET

Galatasaray, geçtiğimiz sezon çok zor günlerden geçerken kadrosunda oynayabilecek 6 basketbolcu vardı.  Galatasaray, 6 basketbolculuk dar rotasyonuyla büyük bir sürpriz yaparak Abdi İpekçi Arena’da Fenerbahçe’yi 92-88 mağlup etmişti. Galatasaray’da bütün oyuncular 35 dakikanın üzerinde süre aldı.

SAHA AVANTAJI FENERBAHÇE’DE

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında mücadelelerde ev sahibi olmak kilit öneme sahip. Türkiye Basketbol Ligi’nin formatına göre Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki play off karşılaşmalarında 3 galibiyete ulaşan takım finale çıkacak. Play off yarı final serisinin ilk maçı Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanacak. Galatasaray, deplasmanda 1 galibiyet alamazsa kendi sahasındaki maçları kazansa dahi seriyi kaybedecek.

İKİ TAKIM DA AVRUPA’DA BAŞARI YAKALADI

Galatasaray Odeabank, bu sezon EuroCup’ta tarihi bir başarı yakalayarak kupayı müzesine götüren ilk takım oldu. Galatasaray’ın Avrupa’daki başarısı hem camia hem de Türkiye için kritik öneme sahipti. Fenerbahçe de geçen seneki Euroleague final four başarısının da üzerine çıkarak final four’da final oynadı. Finalde Rus ekibi CSKA’yı elinden son anda kaçıran Fenerbahçe ikinci oldu.

FİNALE BİR ADIM KALDI

Türkiye Basketbol Ligi play off yarı final eşleşmesini geçen takım finale yükselecek. Avrupa’da kupalı sezonunu lig şampiyonluğu ile süslemek isteyen Galatasaray Odeabank ile Euroleague finalini son anda kaybeden Fenerbahçe kıyasıya mücadele edecek.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar