Sıfır atık konusuna önem verdiklerini vurgulayan Yorgancı, "Kadınlar, Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğünce Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hazırlanıp, Fırat Kalkınma Ajansınca onaylanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenen projeyle oluşturulan merkezimizde eğitim alıyor. Burada özellikle kağıt ve plastik malzemeleri hediyelik eşyalara dönüştürüyoruz. Son zamanlarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının da bu konuya önem göstermesi üzerine biz çalışmalarımızı proje haline getirmeyi planlıyoruz. Kursiyerlerimiz çalışmalarında palamuttan kozalağa ve Munzur Çayı'nın aşındırıp cilaladığı ağaç dallarına kadar akla gelebilecek her türlü malzemeyi değerlendiriyor." dedi.

Usta öğretici Aynur Orhan ise Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde yaklaşık 2 yıldır kurslar vererek geçimini sağladığını söyledi.

Orhan, kurslar sayesinde stresten uzaklaştıklarını belirterek, "Çalışma ortamımız çok güzel ve kadın arkadaşlarımızla oturup sohbet ediyoruz. Her ev hanımının iş yapması gerekmiyor sanatsal çalışmalarla da uğraşabilir. Biz bu ürünlerin hepsini emek vererek yapıyoruz ve atık malzemeleri süs eşyası olarak değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kursiyer Aysel Korkmalı da evindeki işlerden artan zamanını el sanatları ve süs eşyası yapmaya ayırdığını anlattı.