Tükürük değil ayranmış!…

Fenerbahçe Ülker'in koçu Obradovic'e yapılan fiili saldırı Türk spor kamuoyunun son günlerdeki en büyük tartışması haline geldi. Peki, Obradovic'in yüzüne gelen sıvı tükürük mü yoksa ayran mı?

Güzel Türkçemiz’de bir söz vardır: ‘Özürü kabahatinden büyük’ diye. Yani bir hata yaparsınız, hatanızı telafi etmek için söylediğiniz sözler sizi daha çok batırır. Yani, hatanızı toparlamaya çalışırken, sarfetttiğiniz sözler sizi daha zor duruma sokar.

Bu deyimler bilgilendirmesinden sonra Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki tarihi rekabete geçelim. Ezeli rekabetin taçlandığı yer tabii ki futbol ama basketbol da bir o kadar mücadele ve rekabetin zirve yaptığı yer olarak karşımıza çıkıyor.

Hatta ve hatta taraftarlar basketbol maçlarına daha çok konsantre oluyorlar.  Bunun nedeni de salonlarda tribünlerin maçın oynandığı alana çok yakın olması, rakip takım oyuncu ve teknik ekibine neredeyse bir tükürük mesafesi kadar uzaklıkta olmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Yani heyecan ve adrenalin zirve yapıyor. Tabii ki maçta sadece evsahibi takım taraftarı oluyor bunu da hatırlatalım.

Bu nedenle hem Fenerbahçe’nin sahasında oynanan Galatasaray basket maçları, hem de Galatasaray’ın sahasında oynanan Fenerbahçe maçlarında heyecan üst seviyeye çıkıyor. Seyirci avantajıyla birlikte Fenerbahçe 13 maçtır, Galatasaray ise 11 maçtır kendi sahalarında birbirlerine yenilmiyorlar.

REKABET ZİRVEDE, SAYGI YERLER ALTINDA

Rekabet güzel bir şey, ama rekabette gelinen nokta ise artık yerlerde sürünüyor. Heyecan zirve ve şahikalarda, taraftarların rakip takım oyuncu ve teknik ekibine yaptıkları hareketlerle birlikte oluşan seviye ise yerler altında, magmaya doğru hızla ilerliyor.

Obeobank’ı arkasına alarak finans ve ekonomi boyutunu sağlamlaştırmaya çalışan Eurocup şampiyonu patentli Galatasaray, Fenerbahçe’yi 2015-2016 yarı final serisinde yenmek büyük çaba sarfetti geçtiğimiz Pazar günü. Artık kulaklarımıza bir ninni gibi gelen ‘ana-avrat-ata-ecdat-doğmamış ve kundaktaki bebeklere’ yapılan küfürleri maç boyunca duyduk Galatasaray taraftarından.

Ayrıca sanki tedarikçi bir firma gibiydi taraftarlar.  ‘Şarj aleti, pil, her türlü telefon aksamı, anahtarlık, bozuk para’ gibi ihtiyaç olunabilecek malzemeler Fenerbahçeli oyuncu ve teknik heyetin başına boca edildi. ‘Ofiste yoksa Ofix’te var’ reklamı gibi, ‘sizler de yoksa biz de var’ diyerek sahaya her şeyi attı Sarı-Kırmızılı ekip sempatizanları.

Hakem heyeti de sağolsun, kendisine edilen küfürlerden sonra maça ara verdi. Kalan sürenin seyircisiz oynanması beklenirken, seyircili olarak devam etti ve Galatasaray Odeobank 65-63 kazanarak durumu 2-1 getirdi ve elenmekten kurtuldu.

“SİZİ YENDİK AMA YETMEZ…”

Bir şekilde maç kazanılmıştı ama bu da yetmedi. ‘Sizi yendik ama tükürüklerimizle de boğarız’ mesajını vermek için olsa gerek, dünyaca ünlü Obradoviç’in yüzüne,  okkalı, az balgamlı, çok sulu bir tükürük değerli bir Galatasaray taraftarı tarafından ikram edildi.

Galatasaraylı taraftarın ‘Survivor’daki atışlara katılsa dokunulmazlık ödülünü rahatlıkla kazanacağı’ şekilde tükürük atma denemesi başarıya ulaşmış ve Galatasaray tarihine kara bir leke olacak şekilde Obradoviç’in yüzüne yapışmıştı.

Yapılan çok büyük bir yanlış ama, her şeye rağmen bu olay, ‘bir densizin yaptığı münferit bir hareket’ olarak değerlendirilebilirdi. Taa ki, Galatasaray yönetiminin yaptığı ‘tükürük değil ayran’ açıklamasına kadar.

“EYYY GALATASARAY YÖNETİMİ”

Moda deyimle seslenmek istiyorum Sarı-Kırmızılı yönetime…

Eyyyy Galatasaray yönetimi. Senin amacın anarşiyi, karışıklığı körüklemek, sorunu büyütmek ve hatta sahip çıkmak mı? ‘Tükürük değil ayran’ açıklaması yaparak inan ki, olayı yapan taraftardan daha çok yaraladın spor camiasını, basketbol camiasını… Dünyaya rezil olduk bir kez daha el birliğiyle.

Şimdi ne oldu? Galatasaray taraftarı ceza aldı. Bugünkü dördüncü maç olan Fenerbahçe maçında salonda yoklar.  Yönetimler bu olaylara, bu tür destekleri verirse her türlü sonuç doğar.

Sen, özürün kabahatinden büyük bir şekilde ‘Tükürük değil ayranmış’ dediğin sürece başka deyimler de geliyor insanın aklına…

“Ayranı yok içmeye …  ” Boşlukları da artık siz doldurun sevgili okurlar…

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar