Trabzonspor'u nasıl bir ceza bekliyor?

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olayların ardından kulübün ne ceza alacağı da merak konusu…

Muhammed Cesim IŞIK / AjansHaber

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışını ilgilendiren Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının son dakikalarında bir seyircinin sahaya atlayarak çizgi hakemi Volkan Bayarslan’a saldırmasının ardından olayın yankıları sürüyor. Saldırıyı gerçekleştiren taraftar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken olayla ilgili olarak Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay gündemdeki sıcaklığını korurken sportif anlamda Trabzonspor’un nasıl bir ceza alacağı da merak konusu. Bu konuda Trabzon’da 6 ay önce yaşanan hakemlerin odalarında alıkonulması olayı da göz önüne alındığında yüklü bir cezanın geleceği konuşuluyor. Trabzonspor’u yüklü miktarda para cezası ve saha kapatma cezasının beklediği de belirtiliyor.

Trabzonspor’un alacağı olası cezayı AjansHaber’e değerlendiren Spor Hukukçusu Remzi Kazmaz, öncelikle şahsa yönelik sadece sporda şiddet yasası değil, adam yaralamadan da dava açılması gerektiğini belirterek, Trabzonspor’un geçmişteki olaylardan da başının yanabileceğini belirtti.

Spor Hukukçusu Remzi Kazmaz, AjansHaber’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“SADECE SPORDA ŞİDDET YASASI DEĞİL, ADAM YARALAMADAN DA DAVA AÇILMASI GEREKİYOR”

Bu tür olayları kesinlikle iyice irdeleyip karar verilmesi gerekiyor. Fanatizmi sahaya taşıyan ve holiganlığa elebaşlık, öncülük yapan insanlara karşı sadece sporda şiddet yasası ile değil aynı zamanda bilinçli taksirli bir şekilde adam yaralamaya yönelik olarak da dava açılarak bir daha da kesinlikle tribünlere alınmaması konusunda kesinlikle bir karar çıkması gerekiyor. Bu tip olaylara karışan fanatiklerin bir bir saptanıp, bir daha tribüne alınmaması gerekiyor.

“SAHA KAPATMA VE YÜKLÜ MİKTARDA PARA CEZASI GELECEK”

Bu konularla alakalı sporda şiddet yönetmeliğine baktığımız zaman, Trabzonspor camiasını yasal anlamda hiç de iyi şeyler beklemiyor. Trabzonspor’un sahası bu olay yüzünden kapatılacak ve kulübe yüklü miktarda bir para cezası gelecek.

“GEÇMİŞTEKİ OLAYLAR DA ÖNÜNE ÇIKACAK”

Trabzonspor’un başından önceden de maalesef bu tür olaylar geçti ve geçmişte yaşadığı olaylar önümüzdeki süreçte de Trabzonspor’un önüne çıkacak. Bu tip olaylar kara bir leke olarak kulübün üstünde kalır. Trabzonspor bundan sonraki tüm maçlarına geride başlayacak.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar