Trabzonspor G.Saray'a etkili F.Bahçe'ye ise kaos futbolu oynuyor!

Trabzonspor Galatasaray mücadelesinden sonra maçın analizini yapan Rıdvan Dilmen, kaleci Hakan Arıkan'a ise yarı bir parantez açtı.

Süper Lig'de Trabzonspor ile Galatasaray arasında müthiş bir maç seyrettik. Evinde en çok puan toplayan, en çok gol atan takım Trabzonspor. Galatasaray'ı yenmesi sürpriz değildi. Dışarıda genel bir algı var: Trabzon, G.Saray'a genelde kaybediyor diye. Oysa bu yanlış, birçok galibiyeti vardır. İşin esprisi Ersun Yanal, Fenerbahçe için önemli bir galibiyet aldı.

Trabzonspor, Galatasaray karşısında 40 dakika müthiş bir pres yaptı. Aslında maçı da bu bölümde kazandı. Öne de geçtiği bölümde bu pres sayesinde rakibini çok yordu. Maçın sonunda ayakta kalan boksör kazanacaktı. Galatasaray beraberliği yakalamak için 40'la 67. dakikalar arası müthiş bir efor sarf etti.

Savunması orta sahaya çıktı. Muslera kalede geri kalan 10 futbolcu ileride. Ama böyle oynamak kolay değil. 27 dakikalık bu tempoda Galatasaray'ı çok yordu. Mücadelenin sonuna daha güçlü giren taraf Trabzonspor'du.
Zaten attıkları golde de Trabzon oyuna başladığında G.Saraylı oyuncular pozisyonu takip edemedi. İşte bu hep yorgunluktan. Ev sahibi Trabzonspor'un kalecisi Hakan Arıkan'a da özel bir paragraf açmak gerekir. Onur'un yedeği Fatih ikinci kaleci baskısını kaldıramadı. Oynadığı maçlarda kötü goller yedi. Hakan çok doğru bir transfer.
Zaten ya mükemmel oynuyor ya çok kötü oynuyor. Büyük takımda, Beşiktaş'ta oynadı. Bu maçların havasını biliyor. Soğukkanlı kalabiliyor.

Kaos yok futbol var

BU tip maçlar Cardozo'luk değil, Trabzon kontratak oynuyor. Cardozo ceza alanı içinde top almayı seviyor.
Sonradan giren Yusuf da Yatabare de iyi maç çıkardılar. Trabzonsporlu futbolcular rahat bırakılsa zaten iyi oynar. Fenerbahçe maçları hep kaos halinde geçiyor. Kaostan iyi futbol çıkmaz. Galatasaray'a karşı hepsi çok istekliydi.
Trabzonspor galibiyeti hak etti. getirenler terbiyesizlik yapıyor. Aynısını Veysel Sarı'ya da yaptılar. Bu çocuklar ekmek paralarını bundan kazanıyor. Her hatayı şaibeye yoruyoruz, bu ahlaksızlık.

G.Saray zorlanıyor

HAMZA Hamzaoğlu ile şampiyonluk kovalayan Galatasaray'ın maçlarına bakınca hep zorlandığını görüyoruz.
Her maç gol yiyor. İlk 6'daki takımlara karşı galibiyeti yok. Çünkü onlar atınca oyunu tutabiliyor. Daha Beşiktaş'la da oynamadılar. Galatasaray çok önemli bir virajı sağlıklı geçemedi. Sistem dışına çıktılar, şuursuz oynadılar. Melo takviyesi gerekliydi ancak erken oyuncu değişiklikleri yüzünden sıra gelmedi. Aslan'ın kanatları da verimli çalışmıyor.



Yorumlar