Tottenham'dan Adebayor değil, İspanyol golcü geliyor

Burak Yılmaz'ın yanına iyi bir golcü arayan Galatasaray Van Persie, Boateng ve Huntelaar'dan sonra Roberto Soldado'yu da transfer listesine aldı.

Habertürk gazetesinde yer alan iddiaya göre, İngiliz kulübü Tottenham'ın Premier Lig’de kendisinden beklenen performansı sergileyemeyen Soldado’yu satmayı planladığı bildirildi.



Geçtiğimiz dönemlerde de adı Cimbom’la anılan İspanyol yıldız, 2013 yılında 30 milyon Euro gibi astronomik bir bonservis bedeli karşılığında Valencia’dan Tottenham’a transfer olmuştu.

3 MİLYON EURO’YA EVET

Tottenham’dan yıllık 3 milyon Euro civarında net ücret alan Soldado’nun, Şampiyonlar Ligi’nde yeniden kendisini gösterebilmek adına aynı miktarda bir ücrete Galatasaray’a ‘evet’ dediği öğrenildi.

İngiliz yöneticiler, 2 yıl daha kontratı bulunan golcü için 12 milyon Euro bonservis bedeli istiyor. Galatasaraylı yetkililer, bu rakamı indirmek için pazarlık yapıyor.

Oyuncuyu satın alma opsiyonlu olarak kiralamak için de girişimlerde bulunan Sarı-Kırmızılılar, önümüzdeki günlerde Londra’ya çıkarma yapacak.

Bu buluşmada Soldado transferinde orta yol bulunmaya çalışılacak. Eğer anlaşma sağlanırsa, Roberto Soldado, Burak Yılmaz’ın Galatasaray’daki yeni partneri olacak.

40 MAÇTA 6 GOL 5 ASİST

Valencia’dayken Dünya Kupası’ndaki performansıyla da adından söz ettiren Soldado, İngiltere’ye transfer olduğunda beklenen patlamayı yapamadı.

Bu sezon 8’i Avrupa Ligi olmak üzere 40 maça çıktı, 5 gol, 6 asistlik performans gösterdi. Bu maçlarda ortalama 45 dakika süre aldı. Tottenham’daki ilk sezonunda ise 36 karşılaşmada 11 gol, 5 asistlik performans sergilemişti.



Yorumlar