Tiote gitti, De Jong geliyor!

Galatasaray sakatlığından dolayı Cheik Tiote transferinden vazgeçmesinin ardından Los Angeles Galaxy’de forma giyen 32 yaşındaki Nigel de Jong’u transfer etmek istiyor.

Galatasaray sakatlığından dolayı Cheik Tiote transferinden vazgeçmesinin ardından Los Angeles Galaxy’de forma giyen 32 yaşındaki Nigel de Jong’u transfer etmek istiyor.

DE JONG İSTANBUL’A ÇAĞRILDI

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a getirilen Cheick Tiote’nin sağlık kontrollerinde problem çıkması nedeniyle yıldız futbolcuyu transfer etmekten vazgeçti. Galatasaray’ın daha önce anlaşmaya vardığı Los Angeles Galaxy’de forma giyen 32 yaşındaki Nigel de Jong’u İstanbul’a çağırdı.

Newcastle United’da forma giyen 31 yaşındaki Fildişi Sahilli Tiote’nin dün yapılan muayenesinde, sol dış menisküsünde problem olduğu ve sol bacağının sağ bacağına göre kuvvetsiz olduğu rapor edildi. Bunun üzerine Tiote’nin transferinden vazgeçildi. Transfer döneminin bitimine çok az süre kala Lassana Diarra transferinden de olumlu yanıt gelmeyince rota tamamen Nigel De Jong’a döndü. Lassana Diarra’nın eskü kulübü Lokomotiv Moskova’ya olan 10 milyon Euro cezası transfere engel oluyor.

TRANSFERDE SNEIJDER VE ALBERS ETKİSİ

Dün yapılan görüşmelerde hem Riekerink’in hem de Sneijder’ın kefil olduğu 32 yaşındaki Hollandalı yıldızın menajeriyle yapılan görüşmelerde prensipte anlaşmaya varıldı. Amerika’nın Los Angeles Galaxy kulübünde görev yapan De Jong’un bugün İstanbul’da olması bekleniyor.

Wesley Sneijder’in menajeri Guido Albers’in önerdiği Hollandalı yıldızla 3 yıllık kontrat yapılacağı, De Jong’un bonuslarla 2.5 milyon Euro alacağı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta Başkan Dursun Özbek’le bir araya gelen Sneijder’ın menajeri Albers bu transferde büyük rol oynadı.

Yorumlar