Tematik Meslek Liseleri Projesi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci: Bu sistemden mezun olan öğrencilerimizin yüzde 100 istihdamının sağlanmasını bekliyoruz. Sektörün istediği ara eleman, bizim istediğimiz de nitelikli mesleki ve teknik eğitim.

 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Tematik Meslek Liseleri Projesi ile hem istihdama katkıda bulunacaklarını hem de sektörün eleman ihtiyacını karşılayacaklarını belirterek, "Hem sektör kazanmış olacak hem de bakanlığımız." dedi.

Tematik Meslek Liseleri Projesi kapsamında protokol imzalayan sektör temsilcileri ile TASEV Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yelkenci, sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü, sektörle birlikte yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yelkenci, Tematik Meslek Liseleri projesi kapsamında, Mart ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kuyumculuk, ayakkabıcılık, plastik, triko, metal ve inşaat alanlarında 6 lisenin, Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak onaylanarak hayata geçirildiğini bildirdi.

Yelkenci, Tematik Meslek Liseleri’nin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projelendirildiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından genel politika olarak kabul edilip ülke geneline yayıldığını ifade ederek, amaçlarının, "bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün sağlanmasında, öğretmen, öğrenci ve sektör desteği ile tek bir alanda mesleki eğitime yoğunlaşarak, sektörün ihtiyaç duyacağı nitelikte mezunlar verme" olarak açıkladı.

Nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinin, öncelikle okulların istenilen niteliklere sahip olmasıyla mümkün olduğunu dile getiren Yelkenci, "Bu doğrultuda insan gücünü ve mali kaynaklarını sadece belirli bir alana yönlendiren, bir alanda ihtisaslaşmış Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine ihtiyaç olduğu anlaşıldı. Bu okullarımızla kamuoyunda mesleki eğitime olan farkındalığın arttırılarak, alanında markalaşmış okullar olmaları hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

Sektörle yapılan protokollerle okulların özgün bir hale getirildiğini belirten Yelkenci, şunları kaydetti:

"Okulun ihtiyaç duyduğu, sektörün gerekliliklerini de içine katan güncel bilgi ve programları okul, sektör ve milli eğitimle birlikte yapacağız. Programları sivil toplumla birlikte yapacağız. Eğitim yöneticisi ve eğitimcilerin seçimi ve bunların eğitimlerinin yapılmasını da beraber yürüteceğiz. Ayrıca okulda kullanılacak olan fiziki altyapının sağlanması da sektör tarafından yapılacak. Devlet olarak bazı şeyleri hızlıca yakalamamız veya esnek bir şekilde ona yönelebilmemiz zor oluyor. Sektörlerimizden dünyadaki yeni bilgi ve teknolojiyi okullarımıza taşımalarını istiyoruz. En nihayetinde böyle bir eğitim kurumu hazırlandıktan sonra bu sistemden mezun olan öğrencilerimizin yüzde 100 istihdamının sağlanmasını bekliyoruz. Sektörün istediği ara eleman, bizim istediğimiz de nitelikli mesleki ve teknik eğitim. Hem sektör kazanmış olacak hem de bakanlığımız."

Toplantıya, Tematik Meslek Liseleri projesi kapsamında protokol imzalayan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV), Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD), Mücevher İhracatçıları Birliği, Gedik Holding, Tamcam Oto Cam Sanayii AŞ temsilcileriyle Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Yorumlar