Süper Lig'de şampiyon olan takım da, düşen takımlar da belli oldu!

Salı günü Mersin İdmanyurdu maçından 3 puanla dönerek büyük bir eşik atlayan Galatasaray, kalan 3 maçta 7 puan yaparsa şampiyon.

Hafta arası oynanan maçlardan sonra ligde şampiyon olan takım da düşen takımlar da hemen hemen belli oldu gibi. Salı günü Galatasaray hayati derecede önemli olan Mersin deplasmanından 3 puanla dönüp büyük bir eşik atlatırken, Fenerbahçe ise Kayseri Erciyesspor karşısında 2 puan kaybedince şampiyonluk yarışının uzağında kaldı. Bugün Akhisarspor deplasmanına gidecek olan Beşiktaş, eğer bu maçtan 3 puan çıkarırsa zirve yarışı Galatasaray’la Beşiktaş arasında çekişmeye sahne olacak.

FENERBAHÇE YARIM PUAN KAYBETSE BİLE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN BİLE OLABİLİR

Şampiyonluğa oynayan 3 takımın kalan maçları ve muhtemel olarak toplayacakları puanlardan sonra elde kağıt kalem herkes farklı farklı hesaplar yapmaya başladı. Galatasaray, G.Briliği’ni yenip, Beşiktaş’ı evinde devirmeye bakarken, Beşiktaş ise önce Akhisar’dan 3 puanla dönme peşinde. Fenerbahçe ise ezeli rakiplerinin takılmalarını ve kendi aralarında oynayacağı maçın sonucuna göre aportta beklerken, sarı lacivertli ekibin kalan 3 maçta hata yapmaması ve hiç değilse Şampiyonlar Ligi’ni elden kaçırmaması gerekiyor.

Aslında kalan maçlara ve oluşan puan tablosuna göre hesap son derece basit;

Galatasaray şu anda 70 puanda. Önündeki 3 maçtan 7 puan toplarsa sarı kırmızılı ekip şampiyon oluyor.



Fenerbahçe: 67 puanda. Sarı lacivertli takım 3 maçı da kazansa şampiyon olma şansı yok. (G.Saray 7 puan toplaması halinde)



Beşiktaş: 65 puanda. Bugün Akhisar’ı yenerse siyah beyazlılar 68 yapıyor. Eğer Beşiktaş kalan 3 maçtan 9 puan çıkarırsa Beşiktaş şampiyon oluyor (4 maçta 12 yapması gerek). Bilic ve öğrencileri TT Arena’da Galatasaray’la berabere kalırsa 75 puan yapıyor ve eğer Fenerbahçe 3 maçta 9 puan yaparsa Beşiktaş 3.oluyor.



RİZE 3 MAÇTA 4 PUAN ALIRSA KALIYOR

Düşme potasında da durumlar son derece basit. Balıkesirspor ve K.Erciyesspor hemen hemen düştü. Karabükspor Salı günü evinde Eskişehirspor’u yenemeyince tablo bir hayli netleşti. Dün G.Antepspor’u deplasmanda yenen Ç.Rizespor puanını 31 yaparak Karabükspor’un (25) 6 puan önüne geçti.



Hikmet Karaman ve öğrencileri kalan 3 maçta 4 puan çıkarırsa kesin ligde kalıyor.




Yorumlar