Süper Kupa'nın şampiyonu Fenerbahçe!

90 dakika ve uzatmalarında gol sesi çıkmayan mücadelede Galatasaray'ı penaltı vuruşlarıyla mağlup eden Fenerbahçe, Süper Kupa'yı müzesine götüren taraf oldu.

SÜPER KUPA FENERBAHÇE'NİN

Geliri Soma'da hayatını kaybeden maden şehitlerinin yakınlarına bağışlanmak üzere Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın  ilk 45 dakikası, mücadele açısından zengin ancak gol pozisyonu açısından oldukça kısır geçti. Ortaya konulan futbolda kötü zeminin yanı sıra sıcak havanın da etkisi olduğu net bir şekilde görüldü. Devrenin en çok konuşulan ismi ise verdiği tartışmaya açık kararlarla hakem Kamil Abitoğlu oldu. Abitoğlu, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Bruno Alves'e sarı kart gösterdi.

BU MAÇA YAKIŞMADI!

Futbolcular ikinci yarı için sahaya çıktıklarında, artık görmekten bıktığımız sahneler yine sergilendi. İlk önce Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, Galatasaraylı taraftarlarca yabancı madde yağmuruna tutulurken, daha sonra benzer olaylar Galatasaray file bekçisi Fernando Muslera'nın bulunduğu tarafta da yaşandı. Futbolcuların taraftarları sakinleştirmesi ve atılan maddelerin toplanması nedeniyle ikinci yarı gecikmeli olarak başladı.



HAKEM DEĞİŞİKLİĞİ

Maçın 70. dakikasına gelindiğinde yardımcı hakem Serkan Ok, bacağına giren kramp nedeniyle kendini yere bıraktı. Oyun yaklaşık 5 dakika dururken, kendisine yapılan tedavinin ardından görevine devam edemeyeceğini belirten Ok, yerini 4. hakem Ali Payabıyık'a bıraktı.

MODAYA UYDULAR

Bu yaz oynanan Dünya Kupası Finalleri'nde birçok karşılaşma 120 dakikada sonuçlanamazken, ligimizde yapılan ilk resmi karşılaşmada da sonuç farklı olmadı. Vasat bir tempoda geçen karşılaşma penaltılara gitti.

PENALTILARLA FENERBAHÇE!

Penaltı vuruşlarına geçilmeden önce oyuncuların yorgunluğu yüzlerinden okunuyordu. Galatasaray Selçuk, Melo ve Yekta ile üç penaltı atışından yararlanamadı.  Fenerbahçe'de ise bu rakam 2'de kaldı. Son penaltının başına geçen Michael Kadlec sert bir vuruşla topu ağlara göndererek kupayı Fenerbahçe'ye getirdi.
 

Yorumlar