Galatasaray ve Beşiktaş Konya'da bugün Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek

Turkcell Süper Kupa’nın bu sezonki sahibi bugün Konya’da belli olacak. Geçen yılı kupayla tamamlayan iki takım da başarılarını daha ileriye taşımak için mücadele edecek.

Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi Galatasaray’ı karşı karşıya getirecek Turkcell Süper Kupa bugün sahibini bulacak.

MAÇI METE KALKAVAN YÖNETECEK

Konya Büyükşehir Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar’ın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Ali Palabıyık olacak.

Sezonun ilk resmi maçına çıkacak olan iki takım da hem 2016-17’nin başlangıcını yapacak, hem de Süper Kupa’nın finalini oynayacak.

Beşiktaş’ta, yeni transferlerden Adriano ve Gökhan Gönül’ün kenarda, Galatasaray’da ise Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok gibi yenilerin de sahada olması bekleniyor.

10. YILI

İlk olarak 2006-07 sezonu başında düzenlenen TFF Süper Kupası’nda Galatasaray 4 kez mutlu sona ulaştı ve bu alanda ilk sıraya yer aldı. Fenerbahçe 3 kez, Beşiktaş ve Trabzonspor bu formatta 1’er kez mutlu sona ulaştı. Cim-Bom, TFF Süper Kupa mücadelesine 6 kez çıkarken, 4 kez başarılı oldu. Beşiktaş ise 3 kez çıkarken sadece bir kez kazandı.

9 kez düzenlenen TFF Süper Kupa’da, 6 kez lig şampiyonu zafere ulaştı, üçünde ise Türkiye Kupası’nı kazanan takım başarılı oldu.

KUPA CANAVARI GALATASARAY

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki 92 yıllık rekabette Cim-Bom’un 120-107 üstünlüğü bulunuyor. Toplamda 338 karşılaşmaya çıkan iki ekibin mücadelesinde 111 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 477 golüne, siyah-beyazlılar 444 golle karşılık verdi. Taraflar arasında geçen sezon ligde yapılan her iki maçı da Beşiktaş, evinde 2-1, deplasmanda da 1-0’lık sonuçlarla kazandı.

Yorumlar