Süper çocuk

Yıldız isim sahada sadece Galatasaray için değil maden ocağında yaşadığı kaza sonrası malulen emekli olan babası için de savaşıyor. Bursa'ya attığı golü tribündeki babasına armağan etti.

Galatasaray'ın parlayan yıldızı Yasin Öztekin geçtiğimiz sezon devre arasında gönderiliyordu, hocası Hamza Hamzaoğlu'na gidip "Kalmak istiyorum" dedi. İşte o gün adeta kaderi değişti. Golleri ve asistleriyle şaha kalkan, 3 kupanın mimarlarından olan Yasin Öztekin'in bu pes etmeyen kimliği, ailesinin geçmişte yaşadığı zorluklara dayanıyor. Baba Alaattin Öztekin maden işçisi olarak çalıştığı Almanya'da gözünden ciddi şekilde yaralanınca malulen emekli oldu. Yasin de o günden beri hem forma giydiği takımlar, hem de ailesi için mücadele ediyor. Alaattin Öztekin'in Yasin'in futbolcu olmasında etkisi büyük. Baba Öztekin "Yasin futbolu çok seviyordu. Ben de ona küçük yaşta hem babalık hem hocalık yaptım. Yasin gibi yetenekli futbolcu çok ama onlar kızların ve paranın peşinde koşuyor. Yasin ise hep çalıştı ve başardı" diyor.

BEZ BAĞLAYIP ANTRENMANA!

Yasin de o günleri şöyle anlatıyor: "Ailem ben doğmadan Almanya'ya göç etmiş. 4-5 yaşında amatör takımda futbola başladım. Annem 'Altına bez bağlayıp yollayacağım seni futbola' dermiş. İlk hocam babamdı. Sonra onun sağlık sorunları ortaya çıktı. İki kardeşim eve bakarken sadece Dortmund'a ben gidebildim. Ailem olmasa asla bu seviyeye gelemezdim"

"RONALDO MU, BEN Mİ BİRLİKTE GÖRECEĞİZ"

Aslan'ı başarıdan başarıya koşturan Yasin Öztekin, 18 Ağustos'ta Real Madrid ile oynanacak hazırlık maçı öncesi şakayla karışık iddialı konuştu. Yasin "Ronaldo'nun büyük bir hayranıyım. Ona karşı ilk kez oynamayacağım. Dortmund'dayken karşılaşmıştık bizi 5-0 yenmişlerdi. Tekrar oynamak heyecan verici. Bakalım o mu, ben mi daha iyi performans sergileyeceğiz? Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Belki Real Madrid'e de gol atarım" ifadelerini kullandı.

Yorumlar