Şükrü Saracoğlu anılacak

Eski Başbakan ve Fenerbahçe Kulübü Başkanlarından, Fenerbahçe'nin stadına da adı verilen Mehmet Şükrü Saracoğlu için ölümünün 60. yıldönümünde yarın Ödemiş ve İstanbul'da anma törenleri düzenlenecek.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Saracoğlu, doğum yeri olan İzmir'in Ödemiş ilçesinde Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenecek bir dizi etkinlikle anılacak. Saracoğlu için İstanbul'daki mezarı başında da anma yapılacak.
 
1934-1950 yılları arasında 16 yıl boyunca aralıksız Fenerbahçe Kulübü'nün başkanlığını yaparak sarı-lacivertlilerde en uzun süre başkanlık görevini yürüten Mehmet Şükrü Saracoğlu, görev yaptığı dönem boyunca kulübe birçok sportif başarı kazandırdı. Saracoğlu ayrıca, 22 Temmuz 1998'de adının verildiği Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Fenerbahçe Kulübü'ne kazandırılmasında da önemli rol oynadı. İki dönem başbakanlık görevinde de bulunan Mehmet Şükrü Saracoğlu 1887 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde doğdu, 27 Aralık 1953 tarihinde İstanbul'da vefat etti. 

Yorumlar