Sarı kanaryanın Alman stoperi ile mutlu sona ulaşıldı

Fenerbahçe, Alman asıllı Rus savunmacı Roman Neustadter’in transferinde de mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçe, Alman asıllı Rus savunmacı Roman Neustadter’in transferinde de mutlu sona ulaştı. 28 yaşındaki oyuncunun bu akşam İstanbul’da olacağı belirtilirken, her konuda anlaşmaya varılan Slovak Skrtel’in de cuma günü açıklanması bekleniyor.Fenerbahçe Kulübü, 28 yaşındaki Alman asıllı Rus futbolcu Roman Petrovich Neustadter’in transferini bitirdi.

Sarı-lacivertli kulüp, tecrübeli oyuncunun bu akşam İstanbul’a geleceğini duyururken, Neustadter’in sağlıklı kontrolü ve imza töreninin ardından çarşamba günü takıma katılması bekleniyor.

Stoper mevkinde görev yapan, Alman asıllı Rus futbolcu, ön liberoda da oynayabiliyor. Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Mainz 05’te profesyonel kariyerine başlayan Neustadter, Borussia Mönchengladbach ve son olarak da Schalke 04 formalarını giydi. Roman Neustadter, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da Rusya Milli Takımı kadrosunda yer almıştı.

Kadlec ve Alves’in gidişi ile takımda tek stoper olarak Kjaer kalmıştı. Neustadter’in gelişi kadroya derinlik kazandıracak.

Bu bölge için ilk hedef ise Slovak stoper Skrtel. Fenerbahçe Yönetimi’nin bu oyuncu için de Liverpool ile anlaştığı ve cuma günü transferin açıklanmasının beklendiği öğrenildi. Sarı-lacivertli kulüp Slovak oyuncu ile haftalar önce anlaşmış ancak 6 milyon euroluk bonservis ücreti UEFA ile yapılan finansal anlaşmaya takılmıştı.

PAS USTASI NEUSTADTER

Roman Neustadter, pas konusundaki ustalığıyla dikkat çekiyor. OPTA’nın hazırladığı analizde, 28 yaşındaki futbolcunun takımının pas dağılımı ve bireysel rakamlarıyla fark yarattığı görülüyor.

Alman asıllı Rus yıldızın, Bundesliga’da 2015-16 sezonunda Schalke 04 formasıyla ortaya koyduklarından yola çıkılarak bütün özellikleri sıralandı.

Buna göre 30 lig maçında yakaladığı yüzde 90’lık pas isabetiyle Neustadter ciddi anlamda öne çıkıyor. Ligin de bu konuda en iyilerinden olan tecrübeli oyuncu, diğer konularda da epey başarılı. Bilhassa savunma yönüne bakıldığında top kapmada yüzde 67, ikili mücadelede yüzde 57, hava topu kazanmada yüzde 51, toplamda kazanmada da 124’lük rakamlar sivriliyor.

Yorumlar