Şike davasında Fenerbahçelileri heyecanlandıran hafta!

Şike davasında yeniden yargılama isteyen Fenerbahçe için bu hafta çok kritik iki karar açıklanması bekleniyor.

İKİ MAHKEMEDEN İKİ KARAR BEKLENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mirza Coşkun'un özel mahkemelerin kapatılması, fazla ceza verilmesi ve aynı hukuki durumdaki sanıklara farklı cezalar verilmesi gerekçeleriyle yeniden yargılama istemesinin ardından 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararını her an açıklayabilir. Kararın bu kadar gecikmesinin nedeninin 3 hakimden birinin geçtiğimiz hafta hem izin yapması hem de nöbetçi mahkemede görev yapması olarak gösterildi.

SIFIRDAN BAŞLAYABİLİR

Eğer mahkeme yeniden yargılama kararı verirse başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırın olmak üzere tüm sanıkların kesinleşmiş cezaları bozulacak. Yargı süreci yeniden başlayacak. Yeni yargılama sürecinde daha önce delil olarak kabul edilen birçok unsur yeni kanun gereği delil olarak kabul edilmeyecek! Trabzonspor Kulübü, bu nedenle mahkemeye itirazda bulunmuştu.

TAZMİNAT KARARI ÇIKABİLİR

Fenerbahçe bir mahkeme kararını da yurt dışından bekliyor. İsviçre Federal Mahkemesi, Fenerbahçe'nin itirazını inceliyor. Sarı-Lacivertli kulüp, UEFA'nın şike ile ilgili verdiği cezanın yeniden görüşülmesi için bu mahkemeye talepte bulunmuştu. Mahkeme Fenerbahçe'nin itirazını haklı görürse UEFA'da yeni bir süreç başlayacak. Kararlar F.Bahçe'nin istediği gibi olması durumunda tazminat hakkı da doğabilir.

Yorumlar