‘SATIŞ ADETLERİNE POZİTİF YANSIYACAK’

Bu noktada krediler ve faizler konusu ana unsur olsa da sıfır/ikinci el fiyatlarında oluşan makası koruyarak ikinci el otomobili tekrar cazip hale getirmek satış adetlerine pozitif yansıyacaktır. Özellikle otomobil satıcısı meslektaşlarımızın alım satım aşamasında bu fiyat makasını gözeterek teklif sunması, diğer yandan kullanıcıların rasyonel yaklaşımla reel fiyatları kabul ederek alışveriş gerçekleştirmesinin piyasamıza pozitif yansıyacağı kanaatindeyiz.

11 17

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ PİYASA DURULDU

Geride bıraktığımız Ramazan Bayramı öncesi gerek bayram etkisi gerekse sıfır talebinin azalmasıyla birlikte ikinci elde bir miktar hareketlilik görüldü. Bu dönemde ortalama satış hızı 60 günden 45 güne düşmüştü. Ancak yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, sıfır kampanyaları ve genel piyasa koşullarının etkisiyle benzer bir hareketliliğin henüz olmadığını söylemek mümkün. Dolayısı ile 45 gün olan ortalama satış hızı önümüzdeki dönemde bir miktar artış gösterebilir.

12 17

‘TEMMUZ AYINA KADAR UYGUN FİYATLA ULAŞMAK MÜMKÜN’

Gerek düşük talep gerekse güvenlik yönetmeliğine uymayan araçlar sebebiyle kampanyalar tüketici açısından cazip hale gelmiş durumda. Bu noktada Temmuz ayına kadar, yönetmeliğe uymayan araçlara uygun fiyatlarla ulaşmak mümkün olacaktır.

13 17

‘BİR MİKTAR ARTIŞ GÖREBİLİRİZ’

Ancak yönetmeliğin zorunlu tuttuğu ek güvenlik donanımlarının yaratacağı maliyetlerle beraber, süreç sonrasında otomobil fiyatlarında bir miktar artış görebiliriz. Cazip kampanyalar yapılsa da tüketici tercih refleksi yönetmeliğe uyan otomobillere yönelik de olabilir. Dolayısıyla burada tüketici tercihi seyri belirleyecek. Otomobil almayı düşünen vatandaşlarımız bütçe ve ihtiyaçları doğrultusunda karar vererek gerek mevcut avantajlı fiyatlardan yararlanabilir gerekse gelecek dönem standart olacak daha donanımlı araçları tercih edebilirler.

14 17