Sezon sonu Fenerbahçe'de büyük operasyon

Sezona flaş transferlerle başlayan Fenerbahçe istediği başarıya yine ulaşamadı.

AjansHaber/ÖZEL

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlamıştı. Yaş ortalaması bir hayli yüksek olan takımdan Dirk Kuyt, Emre Belözoğlu, Emmanuel Emenike, Moussa Sow, Pierre Webo, Selçuk Şahin ve Krasic gibi isimler ayrılmıştı. Kadroda büyük bir değişime giden Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal yerine de Portekizli Vitor Pereira’yı takımın başına getirdi.

GİDENLERİN YERİNE YILDIZ TRANSFERLER

Kadrosunda büyük değişime giden Fenerbahçe, Nani, Van Persie, Markovic, Kjaer, Fabiano, Ba, Souza, Ozan Tufan, Volkan Şen, Şener Özbayraklı ve Fernandao’yu transfer etti.  Fenerbahçe, bu transferler için 41.5 milyon Euro bonservis ücreti ödedi.

MERSİN MAÇINDA TEPKİLER ARTTI

Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira sezon başından bu yana defansif futbol oynattığı için eleştiriliyordu. Fenerbahçe’nin Spor Toto Süper Lig’de 3 maçta 2 puan alarak lider Beşiktaş’ın 5 puan gerisine düşmesiyle eleştiriler arttı. Fenerbahçe’nin Mersin İdman Yurdu’nu 4-1 mağlup ettiği karşılaşma öncesi Pereira’ya tepki vardı. Kadıköy’deki taraftarlar Ersun Yanal lehine tezahüratlarda bulundu. Mersin İdman Yurdu maçında performansları eleştirilen Diego ve Robin Van Persie de ıslıklandı.

ŞAMPİYONLUK GELMEZSE PEREIRA AYRILACAK

Fenerbahçe’de sezon başında Sportif Direktör olarak göreve gelen Giuliano Terraneo 10 ay sonra kovuldu. Teknik direktör Vitor Pereira da eleştirilerin odağındaki isimlerden bir diğeri. Fenerbahçe, ligin bitimine 5 maç kala lider Beşiktaş’ın 5 puan gerisinde yer alıyor. Fenerbahçe, kalan maçlarda şampiyonluğa ulaşamazsa Portekizli teknik adam Pereira’nın da ayrılması sürpriz olmayacak.

SÖZLEŞMESİ BİTECEK OLAN FUTBOLCULARIN DURUMU

Fenerbahçe kadrosunun iskelet isimlerinden olan Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Mehmet Topal’ın sözleşmeleri sezon sonu itibariyle son bulacak. Galatasaray derbisi öncesi maç toplantısında teknik direktör Pereira ile tartışma yaşayıp, süresiz kadro dışı kalan Caner Erkin’in Fenerbahçe’den ayrılması kesin gibi. Olaydan sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile özür dileyen Caner hakkında yönetim henüz bir karar bildirmedi.

GÖKHAN GÖNÜL BEŞİKTAŞ’A MI GİDİYOR?

Fenerbahçe’nin tecrübeli sağ beki Gökhan Gönül’ün ismi ise Beşiktaş ile anılıyor. Gökhan Gönül’ün Beşiktaş ile anlaştığı iddiaları her geçen gün artarak devam etse de, futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, milli futbolcunun sezon sonunda Fenerbahçe ile görüşmeden bir kulüple temasta bulunmayacağını açıkladı. Bulut Gökhan Gönül'e yurt dışından taliplerin bulunduğunu dile getirdi.

AZİZ YILDIRIM: İSTEYEN İSTEDİĞİ YERE GİDER

Sözleşmesi sona erecek olan Mehmet Topal’ın ismi de, tıpkı Gökhan Gönül gibi Beşiktaş ile anılıyor. Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Aziz Yıldırım, ‘Caner, Gökhan ve Mehmet Topal Beşiktaş’a transfer olacak mı?’ sorusuna, “İsteyen istediği yere gider, kimseyi zorla tutamayız. Bundan önce bizden Beşiktaş'a, Beşiktaş'tan bize gelenler olmadı mı?’ şeklinde konuştu. Yıldırım, 3 futbolcuyla da Trabzonspor maçından sonra görüşme yapacağını da belirtti.

ŞANSAL BÜYÜKA'DAN AZİZ YILDIRIM'A SERT YANIT

AZİZ YILDIRIM'IN SERT AÇIKLAMASININ ALTINDA NELER YATIYOR?

SADETTİN SARAN, AZİZ YILDIRIM'A CEVAP VERDİ

"FENERBAHÇE'NİN KENDİSİNİN DE UMUDU YOK"

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar