Selahattin Demirtaş’a Mahkemeden şok karar!

Önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı davada sonuç değişmedi. Mahkeme Demirtaş’ın tutukluğunun devam edilmesine karar verdi. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, bazı HDP milletvekilleri ile Demirtaş’ın avukatları da hazır halde bulundu.

Demirtaş’ın yapmış olduğu açıklamada, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) vermiş olduğu karar doğrultusunda Demirtaş’ın avukatlarınca tahliye talebinde bulundu. Ancak dün görülen duruşmada AİHM kararına uymayan mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini ifade etti.”

Konuyla ilgili olarak bir üst mahkeme olan Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunacaklarını beyan eden Demirtaş, üst mahkemeden konuya ilişkin cevap gelene kadar savunmaya yapmayacağını dile getirdi. Demirtaş’a reddi hakem talebini reddeden mahkeme başkanı ve üye hakimlerinin birisinin davadan çekilme talebinde bulunması gerektiğini açıkladı.

Selahattin Demirtaş ve avukatlarının yapmış olduğu itirazların değerlendirilmesi ile ilgili evraklar Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ancak buradan “üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunması” sebebiyle Demirtaş’ın tutukluluk halinin devamı istendi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi gönderilen evrak bilgileri ile savcılık mütaalasında belirtilen nedenlerden dolayı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk haline devam kararı verildi. Sonraki görüşme ise 23,24 ve 25 Ocak 2019 tarihlerinde devam edilecektir.

Yorumlar