Gökhan Töre'nin vurulduğu gece neler yaşandı?

Süper Lig'de pazar akşamı Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında kritik bir derbi oynandı. 1-1 biten maçın sabahındaysa Türkiye Gökhan Töre'nin vurulduğu haberiyle çalkalandı.

MAÇ SONRASI

Habertürk'ten Kartal Yiğit'in iddiasına göre Gökhan Töre oyundan alınmasına isyan edip doğrudan soyunma odasının yolunu tuttu. Duşunu alıp üzerini değiştirdiğinde de maç çoktan bitmiş takım arkadaşları da soyunma odasına gelmişti. Onları görünce ilk sözü "Gece nereye gidiyoruz?" oldu.

Ancak maç sonrası Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, futbolcularından iyi dinlenmelerini ve özel hayatlarına dikkat etmelerini istedi. Sabaha da yenileme idmanı koydu.

BÜYÜK SÖZÜ DİNLEMEDİLER

Şansal Büyüka'nın iddiasına göre Bilic'in sözlerini umursamayan oyuncular, bir gece kulübüne gittiler ve orada rezalet çıkarıp kovuldular. Ardından da olayın gerçekleştiği Bedroom isimli mekana geçtiler.

Fanatik'ten Orhan Yıldırım ise Şansal Büyüka'nın iddiasını geliştirdi ve gidilen ilk gece kulübünün adını verdi: Reina.

Burada alkolün dozunu kaçıran Siyah-beyazlılar, çevrelerine rahatsızlık vermeye başladı, bir süre sonra da kavga çıktı. Bunun üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale ederek futbolcuları dışarı çıkarttı.

KIYAMET İKİNCİ MEKANDA KOPTU

Futbolcuların Reina'dan çıktıktan sonra gittikleri yer Esentepe'deki Bedroom oldu.

Siyah-beyazlı futbolcuların yanında Fenerbahçe'den Emenike ve Webo da vardı. Yine Orhan Yıldırım'ın iddiasına göre futbolcu grubu burada da rahat durmadı ve bir önceki mekanda yaptıkları hareketleri bir adım daha ileri taşıdı ve yan locada eğlenen kadınlarla sohbete başlayıp, çiçek gönderdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde yan locadaki kadınların erkek arkadaşları mekana geldi. Bunun üzerine iki grup arasında ortam gerildi. Ardından da kimliği halen belirlenememiş olan saldırgan tabancasına sarılıp futbolcuların bulunduğu locaya kurşun yağdırdı.

VURULDUĞUNU ARABADA ANLADI

Gökhan Töre'yi hastanede ziyaret eden takım arkadaşı Tolga Zengin, Gökhan'ın mekandan yürüyerek çıktığını ve vurulduğunu ancak arabaya bindiğinde fark edebildiğini söyledi. Gökhan Töre, Tolga Zengin'e olayı anlatırken "Mekanda bir ses duyduk ama anlam veremedik." demişti.

ÖZEN'İN AÇIKLAMALARI

Beşiktaşlı yönetici Ahmet Kavalcı ve Futbol Genel Direktörü Önder Özen ise düzenledikleri basın toplantısında aldıkları bilgilere göre kamuoyunu aydınlatmaya çalıştılar.

İkilinin açıklamalarına göre futbolcuların bulunduğu locanın yanında bulunan şahıs, kız arkadaşıyla kıskançlık nedeniyle kavgaya etmeye başladı ardından da silahını çekerek ateş çok kez ateş etti. Daha sonradan bir iş adamı olduğu anlaşılan şahsın silahından çıkan başıboş kurşunlar talihsizlik eseri, olayla alakası olmayan Gökhan Töre, Can İpekçi ve Taner Yalçın'a isabet etti.

BİLİNEN TEK GERÇEK: ALLAH KORUDU

Ortada bitmek tükenmek bilmeyen iddialar dolaşadursun, gerçekliğinden emin olunan tek şey büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü; Gökhan Töre, Can İpekçi ve Taner Yalçın'ın da yaralanmalarına rağmen olayı ucuz atlatmış oldukları.

SON DAKİKA: 7 FUTBOLCUYA PARA CEZASI

İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün derbi gecesi eğlenmeye giden yedi futbolcusuna para cezası verdiğini açıkladı.

Olayda adı geçen Beşiktaşlı futbolcular; yaralanan Gökhan Töre ile Hugo Almeida, Manuel Fernandes, Veli Kavlak, Kerim Frei, Dany Nounkou ve Ramon Motta, Siyah-beyazlı kulüp tarafından para cezasına çarptırıldı.

Oyuncuların cezalarının miktarı ise ilerleyen günlerde yapacakları savunmalar sonucunda belirlenecek.

Yorumlar