"Şampiyonluk yarışında Trabzonspor da var"

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, 3-0'lık Galatasaray zaferiyle birlikte camianın ölü toprağını üzerinden attığını söyledi.

TRABZONSPOR ÇOK MUTLU

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, Galatasaray galibiyetiyle camianın çok mutlu olduğunu, taraftarın  havaya girdiğini, şehrin de ölü toprağını üzerinden attığını söyledi.

Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını, bu maçın kendileri için yeni bir başlangıç  olduğunu vurguladı.

Bu sevinci yaşatan teknik heyete ve futbolculara teşekkür eden Güney,  "Zaten takımın bu gücü olduğunu biliyorduk. Hep ona inandık. Taraflı tarafsız  herkes sezon başında en iyi transferleri yaptığımızı söyledi. Transfer döneminin  rekorunu kırdık ama maalesef teknik heyetle kan uyuşmazlığı oldu" dedi.

Beklemedikleri puan kayıpları yaşadıklarını ifade eden Güney, şöyle  konuştu: "Bu puan kayıplarında sakatlıklar ve hakem hatalarının da etkisi vardı  ama asıl önemli olan takımımızın yapısıyla oynatılan futboldu. Bize has futbol  oynayamıyorduk. Galatasaray maçında bu takımın yapısına uygun futbol  oynatıldığında neler başarabileceğini gördük. Bu maç o açıdan çok önemliydi.  Takım, var olan kapasitesini ortaya koydu. Uzun süredir büyük maçlarda  yakalayamadığımız galibiyeti bize getirdi."

"YARIŞTA DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE VARIZ"

Güney, Galatasaray maçında kaybedilmesi halinde zirve yarışından epey  uzaklaşacaklarını ancak kazanarak bu mücadelelerini bırakmadıklarını kaydederek,  şöyle devam etti: "Galatasaray galibiyetiyle zirveye tutunma şansını yakaladık artık bu  yarışta daha güçlü şekilde varız. Bu galibiyet önemli ama büyük bir takım olarak  bunu çok büyütmememiz lazım. Artık önümüzdeki maçların planını yapmalıyız. Çok  önemli bir maç kazandık ama sadece bir maç kazandık. Zirve yarışından kopmamak ve  mutlu sona ulaşmak istiyorsak seri galibiyetler almalıyız."

"ŞEHİRDE HEYECAN ARTTI"

Galatasaray galibiyetinin şehirde heyecanı arttırdığına dikkati çeken  Güney "Camia çok mutlu, taraftarlar da havaya girdi. Şehir, ölü toprağı üzerinden  attı. Herkes çok mutlu. Bu takımı taraftarlarımız yalnız bırakmasın. İyi bir hava  yakaladık, bunu sürdürmemiz gerekir. Metalist Kharkiv maçında taraftarlarımız  stadı doldursunlar" diye konuştu.

"YANAL İLE BİRLİKTE TAKIMIN HAVASI DEĞİŞTİ"

Güney, teknik direktör Ersun Yanal ile anlaştıklarında bazı  eleştirilere maruz kaldıklarını hatırlatarak, "Yönetim olarak tepki aldık. Bunlar  olağan şeyler. Hakaret unsuru ve yıkıcı olmadıktan sonra herkes eleştirecek.  Yönetimler bütün eleştirileri dinleyip  bir karar alacak. Biz de futbol takımının  yapısına uygun olduğu için Ersun Yanal kararını aldık" dedi.

Yanal'ın gelişinin ardından takımın havasının değiştiğini vurgulayan  Güney, şunları kaydetti: "Futbolcular üzerinde olumlu hava oldu. Bunun yansımalarını ilk maçtan  bekliyorduk, öyle de oldu. Galatasaray galibiyeti de verilen kararın doğru  olduğunu göstermiştir ancak bir maç alındı diye her şey bitmedi. Zirve için, iyi  sonuçları taçlandırmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bir çiçekle bahar  gelmez. Galibiyetlere sevineceğiz ama çok daha çalışacağız. Trabzonspor gibi çok  büyük takımlar nasıl sevinmesi, nasıl çalışması gerektiğini bilir. Trabzonspor  büyük takımdır. Başarı bir maçla gelmez. Trabzonspor'un başarısı, sürekliliği  olan başarıdır."




Yorumlar