Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup mücadelelerinde sona geliniyor. Bu gece 4 grupta 7 maç oynandı, Galatasaray-Juventus karşılaşması yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi

Leverkusen Ömer Toprak'la turladı: 0-1

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Real Sociedad'ı Ömer Toprak'ın golüyle mağlup eden Bayer Leverkusen, Shakhtar Donetsk'in puan kaybetmesiyle gruptan ikinci olarak çıktı.

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Bayer Leverkusen, grupta bir iddiası kalmayan Real Sociedad'ı deplasmanda 1-0'lık skorla mağlup ederek ikinci oldu ve son 16'ya kaldı.

Alman temsilcisine galibiyeti getiren golü ise A Milli Futbol Takımı forması da giyen Ömer Toprak attı.

Maçın ilk yarısında Bayer Leverkusen oyunun hakimiydi. Real Sociedad ise daha çok ceza sahası dışından atılan şutlarla etkili olmaya çalıştı. 

11. dakikada Ömer'in sağdan ortasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Kiessling'in vuruşunda top kaleci Zubikarai'de kaldı. 

16. dakikada Emre Can'ın soldan kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Rolfes'in ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta top az farkla auta gitti. İlk yarının geri kalan bölümlerinde de gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odalarına 0-0'lık eşitlikle girdi.




 

İkinci yarıya hızlı başlayan Leverkusen, 49. dakikada aradığı golü buldu. Sağ kanattan Gonzalo Castro'nun kullandığı köşe vuruşunda kale önünde oluşan karambolde topu önünde bulan Ömer Toprak müsait pozisyonda yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 0-1.

Golden sonra da ataklarını sürdüren ev sahibi ekip, 56. dakikada da Kiessling'in vuruşunda direğe takıldı. Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde ise skor avantajını koruyan Leverkusen, 90 dakika sonunda istediğini aldı: 0-1.

Bu galibiyetle Leverkusen puanını 10'a yükselterek grubu 2. sırada tamamlarken, Real Sociedad ise 1 puanda kaldı.

Manchester United - Shaktar Donetsk: 1-0

Manchester United sahasında konuk ettiği Shaktar Donetsk'i Phil Jones'un golüyle geçti.




 

Maç öncesinde 11 ve 8 puana sahip iki takımın mücadelesinde gülen taraf Premier Lig'de zor günler geçiren İngiliz devi Manchester United oldu. Manchester United'ı Lucescu'nun takımının karşısında zafere taşıyan gol 67. dakikada Phil Jones'tan geldi. Leverkusen de Real Sociedad karşısında kazanınca Ukrayna temsilcisi bu sonuçların ardından Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Bayern Münih-Manchester City 2-3 

Manchester City, Avrupa'nın en zorlu deplasmanlarından birinde mucizevi bir geri dönüşe imza atarak Bayern Münih'i devirse de liderliği devralamadı.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda lideri belirleyecek mücadelede Manchester City, deplasmanda Bayern Münih'i müthiş bir geri dönüşle devirdi.




 

Maça fırtına gibi giren Bayern Münih henüz 5. dakikada Götze ile öne geçti. Bavyera temsilcisinin durmaya niyeti yoktu. 12. dakikada Müller farkı ikiye çıkardı. Şoku atlatan City, oyunda dengeyi kurduktan sonra farkı azaltmak için girişimlere başladı. 28. dakikada sahneye çıkan David Silva, durumu 2-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda 59. dakikada Kolarov'un penaltıdan attığı golle skoru eşitleyen City, 62. dakikada James Milner'ın golüyle öne geçti. İlk maçı evinde 3-1 kaybeden City'ye, ikili averajla grup liderliğini ele geçirmek için bir gol daha gerekiyordu. Bu gol gelmeyince City'nin müthiş geri dönüşü liderliğe yetmedi.

Viktoria Plzen-CSKA Moskova 2-1

CSKA Moskova karşısında yenik duruma düşmesine rağmen maçı kazanan Viktoria Plzen, ikili averajla rakibini geçerek Avrupa Ligi vizesi aldı.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Viktoria Plzen, CSKA Moskova'yı dramatik bir şekilde 2-1 mağlup etti.





İlk yarısı 0-0 sona eren maçta konuk ekip CSKA Ahmed Musa'nın 66. dakikada attığı golle öne geçti. Yalnızca bir dakika sonra ise Alan Dzagoev'in kırmızı kartıyla on kişi kaldı. Sahada eksik kalan rakibine karşı beraberlik için yüklenen Plzen, 76'da Horvath ile eşitliği sağladı.

Grupta CSKA'yı ikili averajla geçerek üçüncü sıraya yerleşmek için Plzen'e bir gol daha gerekiyordu. 90. dakikada sahneye çıkan Tomas Wagner, CSKA'yı yıkan golü attı. Uzatma anlarında CSKA'da Wernbloom da kırmızı kart gördü.

Olympiakos - Anderlecht: 2-1

Olympiakos Anderlecht'i ikinci tura Arjantinli golcüsü Javier Saviola'nın attığı iki golle geçti ve Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura yükseldi.

34. dakikada Saviola'nın attığı golle 1-0 öne geçen Yunan ekibi 39. dakikada Sacha Kljestan'nin golüne engel olamayınca devre 1-1'lik skorla sonuçlandı ve adeta bir gerilim filmi yaşandı. İkinci yarının başında Cheikhou Kouyate'nin çift sarı kartla oyundan atılmasının ardından biraz olsun rahatlayan kırmızı beyazlılar 58. dakikada bir kez daha Saviola ile öne geçti ve kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyarak bir üst tura adını yazdırdı.




 

Belçika temsilcisinde 88. dakikada Fabrice N'Sakala, 90. dakikada da ise Silvio Proto kırmızı kart gördü ve Anderlecht mücadeleyi sekiz kişi tamamladı.

Benfica - Paris Saint Germain: 2-1 

Benfica Şampiyonlar Ligi C Grubu maçında konuk ettiği Paris Saint Germain'i Rodrigo Lima ve Nicolas Gaitan'ın golleriyle geçti.

Şampiyonar Ligi C Grubu mücadelesinde gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Paris Saint Germain Portekiz'de Benfica deplasmanına konuk oldu.

37. dakikada Edinson Cavani'nin golüyle öne geçen Fransız ekibi üstünlüğünü koruyamayınca ilk yarının duraklama dakikalarında Rodrigo Lima penaltıdan attığı golle skora dengeyi getirdi: 1-1




 

İkinci yarıya da hızlı başlayan Jorge Jesus'un öğrencileri 58. dakikada Nicolas Gaitan ile öne geçti ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ancak, Olympiakos da Yunanistan'da Anderlecht karşısında kazanınca bu üç puan Portekiz temsilcisi için bir şey ifade etmedi ve UEFA Kupası'nın son finalisti yeniden UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu.

Kopenhag - Real Madrid: 0-2 

Real Madrid, Kopenhag'ı 2-0 yenerek, Danimarka ekibinin umutlarını söndürürken, Galatasaray'a "Avrupa'ya devam biletini' de vermiş oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın grubunda lider durumda bulunan Real Madrid, grup üçüncülüğü için umut arayan Kopenhag'a konuk oldu. Real Madrid, Kopenhag'ı 2-0 yenerek, Danimarka ekibinin umutlarını söndürürken, Galatasaray'a "Avrupa'ya devam biletini' de vermiş oldu.

Felix Brych'in yönettiği maça Real Madrid iyi başladı. Sert geçen maçın ilk bölümlerinde Real Madrid gol pozisyonları yakalasa da başarılı olamadı. Ancak perde çok da geç açılmadı. İlk gol 25. dakikada geldi. Luka Modrić bireysel becerisi ile golü kaydetti. Modrić harika bir koşu gerçekleştirerek, rakiplerini geçti ve ceza sahası kenarından şutunu çekerek kaleciyi mağlup etti.




 

Karşlıaşmanın ilk yarısı Gareth Bale'in klas futbolu ancak verimsiz son vuruşlarıyla geçerken, Real Madrid'in tek farklı üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya da Madrid hızlı başladı. 48. dakikada Cristiano Ronaldo ceza sahası içerisinde kendisini kaleciyle karşı karşıya bırakan pası kontrol etti ve yerden yaptığı vuruşla sol direğin içinden topu ağlara gönderdi.

Müsabakadan iyice kopan Kopenhag oyunu giderek sertleştirdi. Madrid rölantiye alırken, üçüncü gol şansı 89. dakikada geldi. Ronaldo kazanılan penaltıyı kullanmak üzere beyaz noktaya geldi ancak çok kötü bir vuruşla kaleciyi geçemedi.

Hakem Brych iki dakika sonra bitiş düdüğünü çaldı ve Real Madrid'in lider olarak bir üst tura resmen çıktığını tescilledi. Kopenhag ise kendi liginin yolunu tuttu.

Bu sonuçla Galatasaray, ertelenen Juventus maçında olumsuz bir skor alsa dahi Avrupa'da yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Yorumlar