Türk takımları Şampiyonlar Ligi'nde beş kez çeyrek final gördü

Şampiyonlar Ligi ve Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, toplamda beş kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÇEYREK FİNALİSTLER BELLİ OLDU

Galatasaray'ın Salı akşamı Chelsea'ye yenilerek elendiği Şampiyonlar Ligi'nde, dün oynanan maçlarla son çeyrek finalistler de belli oldu.

Son sekiz takım arasında üç İspanyol temsilcisi bulunurken Almanya ve İngiltere'den ikişer, Fransa'dan da bir takım çeyrek finallere kalma başarısı gösterdi.

Atletico Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Chelsea, Manchester United, Paris SG ve Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden ekipler.

GALATASARAY REAL MADRİD'E AYNI SKORLARLA İKİ KEZ ELENDİ

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalin kapısından dönen Sarı-kırmızılı temsilcimiz, geçtiğimiz sezon Schalke 04'ü eleyerek son sekiz takım arasına kalmıştı.

Çeyrek finalde Real Madrid'le karşılaşan Cimbom, 3-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında rakibi 3-2 mağlup etmesine rağmen turnuvaya veda etmişti.

2000/01 sezonunda farklı bir statüde oynanan Şampiyonlar Ligi'nde, mücadele ettiği iki gruptan da çıkmayı başaran Galatasaray, çeyrek finalde yine Real Madrid'le karşılaşmıştı.

İstanbul'da oynanan karşılaşmayı 3-2 kazanan Cimbom, ikinci karşılaşmayı Madrid'de 3-0 kaybederek elendi.

FENERBAHÇE 2007/08'DE ÇEYREK FİNAL BAŞARISI GÖSTERDİ

100. yılında yaşadığı şampiyonluğun ardından Devler Ligi'ne katılan Zico yönetimindeki Fenerbahçe, yer aldığı G Grubundan çıktıktan sonra Sevilla'yı da penaltılarla geçerek çeyrek finale yükseldi.

Evinde oynadığı ilk karşılaşmayı Alex ve Deivid'in attığı gollerle 2-1 kazanan temsilcimiz Fenerbahçe, Londra'daki rövanş maçında sahadan 2-0 mağlup ayrılarak elendi.

ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI'NDA GALATASARAY YARI FİNAL OYNADI

1988/89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla oynanan turnuvada oldukça başarılı bir performans sergileyen Galatasaray, tarihe geçen Neuchatel Xamax eşleşmesinden galip çıkarak çeyrek finalde Monaco ile eşleşti.

Monaco'yu 1-0 ve 1-1'lik sonuçlarla geçen Sarı-kırmızılıların yarı finaldeki rakibi, Hagi'nin taşıdığı Steaua Bükreş oldu. Romen ekibiyle oynadığı ilk maçı 4-0 kaybeden temsilcimiz, ikinci maçta da rakibiyle berabere kalarak finalin kapısından dönmüş oldu.

ÇEYREK FİNAL GÖREN İLK TAKIMIMIZ BEŞİKTAŞ

1986/87 sezonunda 2-0 ve 1-0'lık sonuçlarla Dinamo Tiran'ı geçen Beşiktaş, 2. Tur'da Rum Kesimi ekibi Apoel ile eşleşti.

Rum temsilcisi, diplomatik tavır göstererek ilk maçı oynamak üzere Türkiye'ye gelmeyi reddedince Beşiktaş 3-0 hükmen galip sayıldı. İkinci maç ise oynanmadı ve Beşiktaş böylece çeyrek finale yükselmiş oldu.

Çeyrek finalde dönemin en güçlü ekiplerinden Dinamo Kiev ile karşılaşan Karakartallar, 5-0 ve 2-0'lık skorlarla rakibine boyun eğerek çeyrek finale yükselme şansını kaybetti.

Yorumlar