'Dolu dolu yaşadı'

Annesinin hayat felsefesini de paylaşan Özar, "Annemin, 'Doğum da ölüm de hayatın gerçekleridir. Bu iki gerçek arasında nasıl yaşadığın, neler yaptığın, ne eserler verdiğin ve neler yarattığın önemlidir' diye bir hayat felsefesi vardı. Bunu hayatı boyunca sürdürdü, dolu dolu yaşadı. Ölümü de acılı bir ölüm olmadı, ruhu şad olsun. Öğretmenlik, insan yetiştirmek ulvi bir görev. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde insan yetiştiren bir irfan ordusu olarak görüyoruz.

'Okuyup, öğretmen ol’ tavsiyesini yerine getirmeye karar verdi

 13 Eylül 1916'da Konya'da dünyaya ya gelen Sabiha Özar'ın hayatı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya ziyareti sırasında karşılaşmalarıyla değişti. 

Atatürk'ün, başını okşayarak verdiği 'Okuyup, öğretmen ol' tavsiyesini yerine getirmeye karar veren Özar, 2 kez daha Atatürk'le karşılaştı. Ankara'da ortaokul öğrencisi olan Özar, Cumhuriyet'in 10'uncu yıl törenlerinde Atatürk'ü ikinci kez gördü. Daha sonra Bursa'da öğretmen okuluna giden Özar, Atatürk'ü bu kez Merinos Fabrikası açılışında görme fırsatı buldu. 

Bursa Öğretmen Okulu'ndan mezun olarak öğretmenliğe adım atan Özar, Anadolu'nun farklı illerinde genç nesilleri yetiştirmek için 42 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu.