Fenerbahçe - Braga Eşleşmesi (Son 16) - İşte Braga'nın UEFA Avrupa Ligi maçları...

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Portekiz temsilcisi Braga ile eşleşen Fenerbahçe, özellikle Sırp golcü Nikola Stojiljkovic ile Ahmed Hassan'a çok dikkat etmeli.

Dün Moskova’da Lokomotiv Moskova’yı eleyerek UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalan temsilcimiz Fenerbahçe, Portekiz temsilcisi Braga ile eşleşti. Vitor Pereira, Bruno Alves ve Meireles’in ülke takımı Braga kendi liginde 4.sırada bulunurken, Paulo Fonseca’nın ekibi 18 golle Premier Lig’in en az gol yiyen 4.takımı olarak göze çarpıyor.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ BRAGA'YI TANIYALIM

Bu sezon transfer sezonunu dolu dolu geçiren Braga Bursaspor’dan tanıdığımız Josue, yaz ayı transfer sezonunda adı Galatasaray’la da anılan pivot forvet Ahmed Hassan, Filipe Augusto ile birlikte tam 14 transfer yaptı. Geçtiğimiz sezonu ilk 4’te bitiren Braga Aderlan Santos (10 milyon Euro Valencia), Felipe Pardo (4,5 milyon Euro Olimpiakos), Ze Luis (6.5 milyon Euro Spartak Moskova), Eder (7 milyon Euro Swensea) ve Ruben Michel’le beraber (2 milyon Euro Ever Bright) 26 oyuncusuyla yollarını ayırdı.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ BRAGA'NIN EN İYİ FUTBOLCULARI

2012-2013 yılında Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile aynı grupta mücadele eden Braga o günden beri her ne kadar güç kaybetse de Portekiz ekibinin yıldız futbolcuları bir hayli fazla. 23 yaşındaki Sırp ofansif futbolcu Nikola Stojiljkovic 29 maçta 12 gol 1 asist yaparken, Ahmed Hassan 11 gol, Pedro Santos 9, Rafa Silva 7 golle oynuyor. Defans hattında Baiano, Goiano, Ferreira ve Boly, orta sahada Luiz Carlos, Alan Silva, Vukcevic, Mouro (Augusto), forvette ise Rafa Silva ve Nikola Stojiljkovic ile oynayan Braga tam bir 4-4-2 takımı olarak göze çarpıyor. Bu sezon evinde sadece Benfica’ya kaybeden Braga ligin en fazla (5 ) kırmızı kart ekiplerinden biri olurken Portekiz temsilcisinin bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde sadece Marsilya’ya kaybetmesi dikkat çekiyor. S.Liberec, Groningen ve Marsilya ile F Grubunda mücadele eden Braga 13 puanla lider olurken, son 32’de İsviçre takımı Sion’u rahat geçmesi Braga’nın gücünü gösteriyor.

BRAGA FENERBAHÇE'NİN ÜÇTE BİRİ KADAR

Braga’nın Portekiz Ligi’nde en büyük başarısı 2009-2010’da lig 2.liği. Toplam kadro değeri olarak 60 milyon euro’luk bir takım olan Braga temsilcimiz Fenerbahçe’nin hemen hemen üçte biri kadar!

FENERBAHÇE BRAGA MAÇI NE ZAMAN?

Avrupa Ligi son 16 turu ilk karşılaşmaları 10 Mart'ta, rövanşları ise 17 Mart'ta yapılacak. Çeyrek finallerin 7 ve 14 Nisan, yarı finallerin 28 Nisan ve 5 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 18 Mayıs'ta İsviçre'nin Basel şehrindeki Saint Jakob-Park Stadı'nda oynanacak.

İŞTE BRAGA'NIN UEFA AVRUPA LİGİ MAÇLARI

İŞTE BRAGA'NIN OYUN SİSTEMİ

Yorumlar