Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki gerginlik geride kaldı

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek derbi öncesinde iki takımın başantrenörlerinden açıklama geldi.

"GERGİNLİK GERİDE KALDI"

Bu zorlu mücadele öncesi iki takımın başantrenörleri Zeljko Obradovic ile Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine  açıklamalarda bulundu. Her iki takımın çalıştırıcısı, geçen sezon play-off  finalinde yaşanan gerginliğin geride kaldığını ifade etti.

Sarı-lacivertli takımın başantrenörü Obradovic, Galatasaray Liv  Hospital'ın çok saygı duydukları bir takım olduğunu dile getirdi.

İki takım arasındaki rekabetin önemine vurgu yapan tecrübeli  çalıştırıcı, gergin bir atmosfer beklemediğini belirterek, "Ben alacağımız  tepkilerin olumsuz olacağını düşünmüyorum. Genel olarak burada iyi bir atmosfer  var. Oynadığımız her maçta, insanların Galatasaray'ı izlemekten hoşlandığını  görüyorum. Umarım bu da herkesin keyif aldığı bir maç olur" ifadesini kullandı.

Rakipleriyle oynayacakları karşılaşmanın diğer mücadelelerden farklı  olduğunu kaydeden Obradovic, "Bu nedenle, bu karşılaşmanın diğer maçlardan farklı  olduğunu söylemeliyim. Tabii ki sıradan bir maç olmayacak. Şuna inanıyorum ki,  hem biz hem Fenerbahçe camiası hem de herkes için çok özel bir mücadele olacak"  değerlendirmesinde bulundu.

OBRADOVIC: "KİMLE OYNADIĞIMIZ FARK ETMİYOR"

"Bizim için en büyük rakip ya da bir sonraki diye bir şey yok. Türkiye  Basketbol Ligi bu sene gerçekten çok çekişmeli. Çok iyi takımlar var ve şu ana  kadar anladık ki oynadığımız hiçbir maç kolay değil. Kimle oynadığımız fark  etmiyor çünkü bütün rakiplerimize eşit derecede saygı duyuyoruz ve bu şekilde  düşünmeye de devam edeceğiz."

ATAMAN: "GEÇMİŞİ UNUTUP ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ"

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise iki takım  arasında geçen sezon yaşanan gerginliğin unutulması gerektiğini dile getirdi.

"Şüphesiz, Türkiye'nin konuşacağı bir derbi olacak, bunun farkındayız"  diyen tecrübeli çalıştırıcı, "Biz bu mücadeleyi, kazanmak istediğimiz ve  şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz bir basketbol maçı olarak görüyoruz. Fenerbahçe  Ülker Arena'ya da basketbol oynamak için gideceğiz. Tabii ki karşımızda çok  güçlü, hatta Avrupa Ligi şampiyonluğu hedefiyle kurulmuş bir takım var. Geçen hafta ligde Pınar Karşıyaka karşısında önemli bir deplasman galibiyeti aldılar"  ifadelerini kullandı.

Karşılaşma öncesinde takımda olumlu bir havanın olduğuna dikkati çeken  sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı, "Oyuncular iyi niyetli. Biz geçmişle  alakalı herhangi bir gerginliğin bizim tarafımızdan sahaya yansımayacağının  garantisini veriyoruz. Fenerbahçe Kulübü'nün de bize aynı hassasiyeti göstereceği  konusunda iyi niyetliyim. Umarım herkes için keyifli ve sorunsuz bir maç olur"  değerlendirmesinde bulundu.

Artık geriye dönüp bakmamak gerektiğini ve geçmişte yaşananları konuşmanın anlamı olmadığını anlatan Ergin Ataman, şunları kaydetti:

"Öncelikle bu bir derbi. Fenerbahçe Ülker de Galatasaray'ın sahasına  gelse, orada da zor bir atmosfer olur. Bugün baktığınız zaman futbolda da  Fenerbahçe Futbol Takımı da Türk Telekom Arena'da lig maçı oynadı. O da zor bir  atmosferdi ve sonucunda Galatasaray kazandı ama lig devam ediyor. Biz de  basketbolda Fenerbahçe Arena'ya gideceğiz ve basketbolumuzu ortaya koyacağız.  Ağır bir hava olacağını biliyoruz ve bu doğal bir şey, hedefimiz bu maçtan  galibiyet çıkarmak. Eğer kaybedersek de kimse bize 'neden kaybettiniz?' diye  soramaz. Sonuçta iki takım da kazanmak için oynayacak."



Yorumlar