Pokemon Go kaybettiği kanı yeni güncellemesi ile kazanıyor

Yapımcılar, Pokemon Go yeni güncellemesi ile kaybettiği eski akımına tekrar ulaşacağı nitelikte yenilikler yaptığını açıkladı

Temmuz ayında çıktığı ilk günden itibaren büyük bir takipçi kapasitesine ulaşan, ve gün gün hakkında olumlu olumsuz yorumlar alan Pokemon Go içerik güncellemesi yayınlandı. İlk çıktığı zaman ki etkisini kaybeden oyun da yeni bir güncellemenin yayınlandığı ve hareketlilik getirildiği açıklandı. Değişiklikler ile yine eski hitine kavuşacağı düşünülen oyunda her yakaladığınız aynı pokemon için daha fazla XP alabileceğinizi söyleyebiliriz. Oyun kurulduğu ilk haftasında bir an da yaşanan patlamanın sonuna gelindiği ve oynayıcı kapasitesinin gün gün azaldığı gözlemlenen oyunun 100 milyondan fazla kullanıcısı vardı. Herkesin elinde bir telefon ve pokemon avcıları ile birlikte oyun konusunda kimse anlamamazlık yaşamamaktaydı. Ancak yapılan olumsuz yorumların etkisi olarak düşünülen hit azalmasının önünün kesileceği işte bu yepyeni güncelleme ile açıklandı. Öyle ki oyundan sadece 1 ay sonra 10 milyon oyuncu uygulamayı kaldırmış ve ogünden beri de gerileme süregelmişti. Uzun süreli geleceğinin olmadığını gözlemleyen yapımcılar bu yeni güncelleme ile eski kapasiteye ulaşma odaklı çalışmalarını sürdürdüğü de aşikar. Dost GYM'lere 6 savaşçı ile savaşa girebileceğiniz son sürüm de şiddete göre de savaşı uzatabileceksiniz. 

Mesafenin yeterli olmadığı pokemon yumurta çatlamalarında ekranı açıp kapatmanıza da gerek kalmayacak. Evrimleştirme zamanında şikayetçi kullanıcılara da müjde verildi. Ve animasyonun kısaltıldığı gözlemlendi. ABD geneli 100 milyar adım atılmasını sağlayan oyun bakalım bu yepyeni güncellemesi ile eski kapasitesine tekrarda ulaşabilecek mi?

 

Son zamanlarda ününü kaybeden kaybeden oyunun Niantic firmasına kazandırdığı ücret milyon dolarlarla ifade edilirken, hala daha aylık olarak bu ücretlerden bahsetmek mümkün. Ancak son zamanlarda oyun da hedef olmadığı gözlemlenmesi ve oyunda herhang bir amaç ve sonuç olmaması kullanıcıyı sıktığı iddiaları, oyuncuları kendinden uzaklaştırıyor ifadeleriyle betimlenmekte. En belirgin özelliğin GYM dışında savaşma olabileceğini düşünen kurucular, bu durumu da etkin bir hale getirdi. Seviye atlamak için daha az çaba sarfedileceği açıklaması ve diğer savaşçılarla olabilecek rekabet hırsı, oyunun eski kapasitesine dnebileceğinin sinyallerini veriyor. Dünya genelindeki oyun takviminin bile hazır olmadığı bu oyun yakın zamanda  Apple Watch ve Android Wear'da olacak. 

Oyunun yapımcısı Niantic Lab, 0.41.2. sürümü ile oyununu daha kullanıcı odaklı olduğunu açıklarken, işte tüm yenilik ve detayların kapsamlı özellikleri;

-Gym'ler: Artık rakip gym'leri alırken ki gibi 6 farklı Pokémon ile kendi takımınıza ait bir gym'e saldırabileceksiniz. Kendinize ait bir gym sizin Pokémon'larınızdan yüksek CP'lerden oluşuyorsa, oyunu bunu otomatik olarak dengeleyecek ve daha eşit bir mücadele çıkarmanızı sağlamaya çalışacak.

Yakalama Bonusu: Aynı türde Pokémon yakaladığınızda, o türe ait özel Pokémon'lar görme şansınız artacak. Yani sürekli Zubat yakalıyorsanız, Poison tipi Pokémon'ları daha çok göreceksiniz.

-Evrimleşme animasyonunun süresi kısaltıldı.

-Çeşitli ses hataları düzeltildi.

-Küçük hatalar düzeltildi.

Yorumlar