PFDK'dan flaş Aziz Yıldırım kararı!

PFDK'dan Aziz Yıldırım'a güzel haber geldi. PFDK, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın cezasını 120 günden 45 güne düşürdü.

Geçtiğimiz hafta NTV'de Oğuz Haksever'in programına katılan ve burada birçok konuda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 120 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın geçtiğimiz hafta televizyon programında yaptığı açıklamalar Türkiye gündemine oturmuştu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK’ya sevk edilmesine de çok sert tepki göstermişti.

Fenerbahçe Kulübü bu karara itiraz ederken, Tahkim Kurulu da cezada indirime gitti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Fenerbahçe A.Ş.'nin başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili PFDK'nın 30.08.2016 tarihli ve E.2016-2017/20, K.2016-2017/25 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere neticesinde;

- PFDK'ca Fenerbahçe A.Ş.'nin başkanı Aziz Yıldırım'ın sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması nedeniyle FDT'nin 38/1-b maddesi uyarınca 120 gün hak mahrumiyeti ve 140.000.TL para cezası verilmesine ilişkin kararın kaldırılarak,

- Cezanın 45 gün hak mahrumiyeti ve 30.000.TL para cezası olarak düzeltilmesine oybirliği ile, (K.2016/275);

Karar verilmiştir.

Tahkim Kurulu

AZİZ YILDIRIM ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV’de yaptığı açıklamalar nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevkedilmesine çok sert tepki vermişti.

Yazılı bir açıklama yapan Yıldırım şu ifadeleri kullanmıştı:

“Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Başkanı olarak açık bir kanalda tarafıma sorulan tüm sorulara ve bu bağlamda da TFF’nin işlem ve tasarrufları ile konulara ilişkin olanlara da cevap vermek hak ve yetkisine haiz olduğum düşüncesindeyim. Ancak TFF Hukuk Kurulu tarafından gönderilen disipline sevk yazısından anlaşıldığı kadarıyla TFF’nin tasarruflarının kendi paydaşları tarafından tartışılmasını istemediği ve her tasarrufunun mutlak doğru kabul edilmesini istediği anlaşılmaktadır.

İfade ve düşünce özgürlüğünün kullanıldığı her bir olayda TFF’nin disiplin hukukunu en ağır şekilde uygulamaya koyması, milyonlarca taraftarı olan kulüplerin değişik düşünce ve fikirlerini kamuoyu ile paylaşmalarının önüne konan bir engeldir. Açıkça Anayasaya aykırı olan bu durumun TFF tarafından ısrarla sürdürülmek istenmesi, TFF’nin ifade ve düşünce özgürlüğünün karşısında olduğu, tek tip düşünce ve ancak bu tek tip düşüncenin kamuoyu ile paylaşımı taraftarı olduğu kanaatini de güçlendirmektedir. Bu nedenle yapılan hukuka aykırı, düşünce ve ifade hürriyetini sınırlamaya matuf sevk işlemlerine meşruiyet kazandırmamak adına her hangi bir savunma yapmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

 

Yorumlar