Oylamadaki kriz 4,5 saat sonra aşıldı

Silahlı saldırı sonrası "maçlara çıkmayacağız" kararı alan Fenerbahçe Kulübü yöneticileri 4,5 saat süren toplantının ardından krizi aşabildi. Toplantıda Aziz Yıldırım her iki seçeneğe de el kaldırmadı.

Fenerbahçe'de Çaykur Rizespor maçı sonrası yaşanan 'silahlı saldırı' ile ilgili olarak yönetim kurulunun önceki gün aldığı 'maçlara yeniden çıkma' kararının perde arkası ortaya çıktı. Sarı lacivertli yöneticilerin, 4 saati aşan toplantısında ciddi fikir egzersizleri yapıldığı belirlendi. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün, "Maçlara çıkmazsak çok büyük mali kaybımız olur, sahaya çıkalım" dediği tavsiye mektubunun okunduğu toplantıda ilk konuşmayı başkan Aziz Yıldırım yaptı.

Arkasında duralım

Yıldırım geçen hafta aldıkları maçlara çıkmama kararının 'arkasında durmaları' gerektiğini söyledi. Aziz Yıldırım'ın bu kararına genel sekreter Mahmut Uslu, Deniz Tolga Aytöre, İlhan Ekşioğlu, İsfendiyar Zülfikari ve Şekip Mosturoğlu destek verdi. 5 yönetici Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün verdiği rapora ve devletin en üst makamlarının sağladığı güvencelere rağmen 'maçlara çıkmayalım' görüşünü dile getirdi.

Yaptırımlar ağır

Nihat Özbağı, Ender Alkaya ve Mithat Yenigün'ün başını çektiği yönetim içinde 'denge unsuru' olarak görülen ekip ise 'maçlara çıkalım' dedi. 'Maçlara çıkmayalım' demelerine rağmen Erhan Türkoğlu, Aytöre ve Mosturoğlu, bunun hukuki yaptırımlarını ve karşı karşıya kalınacak mali yükümlülükleri tek tek anlattı. İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanlığı müsteşarları ile telefon görüşmeleri yapıldı.

Kupaya çıkmayalım

Yönetim kurulu üyesi İsfendiyar Zülfikari, yaptırımların ağırlığı üzerine, "O zaman Türkiye Kupası maçlarına çıkmayalım. Sözümüzün de arkasında dururuz. Zaten bize de büyük külfet" önerisini gündeme getirdi. Başkan Aziz Yıldırım bu sözlerin ardından toplantının 4.5 saati geçtiğini belirterek, "Artık oylama yapalım ve bir karara bağlayalım" dedi ve oylamaya geçti. Yıldırım'ın teklifi üzerine el kaldırma usulü ile oylama yapıldı.

Yıldırım katılmadı

Oylamada ; Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, İsfendiyar Zülfikari ve Şekip Mosturoğlu 'maçlara çıkmayalım' dedi. Çıkmama kararını destekleyenlerden Deniz Tolga Aytöre oylamada 'çekimser" kaldı. Nihat Özbağı, Ender Alkaya ve Mithat Yenigün'ün 'çıkalım' görüşüne Tahir Perek, Turhan Şahin, Erhan Türkoğlu, Ünal Uzun da destek verdi. Hakan Dinçay ve Ömer Temelli de çekimser kaldı. Kendisinin oyu 'iki oy' sayılan Yıldırım iki karara da el kaldırmayınca 3 çekimsere karşılık 7-4'le maçlara çıkma kararı verildi.

Yıldırım'dan demokrasi dersi

Başkan Aziz Yıldırım, kendisi aksini savunsa da yönetim kurulunda demokratik bir oylama sonunda verilen 'maçlara çıkma' kararına saygı gösterdi. Bu arada başkan Aziz Yıldırım'ın görüşüne ters olarak 'maçlara çıkılmasını' isteyen yöneticiler; Ender Alkaya, Nihat Özbağı ve Mithat Yenigün, Abdullah Kiğılı'nın istifa ettiği dönemde, Yıldırım'ın Mahmut Uslu'yu başkan vekili olarak göreve getirmek istemesine de karşı çıkmışlardı.

Tekrarında en sert tepki

Sarı-lacivertli yönetim bundan sonrası için soruşturmayı yakından takip etmeye devam edecek. Tüm maçlara yönetim kurulunun tam kadro gitmesi kararlaştırılırken, bir daha bu tip bir olayın yaşanması halindeyse daha sert uygulamalar yapılması gerektiği karara bağlandı. Yönetim, teknik ekip, sporcu veya taraftar farketmeksizin yaşanılan en basit şiddet olayı karşısında takımı tamamen sahadan çekme ve tescilin dondurulması dahil tüm radikal tedbirler tekrar gündeme gelecek.



Yorumlar