Öteki takımlarla iş yapmayız diyen menajerler F.Bahçe Kulübü'nün kapısında yatıyor!

Bu sezon transfer döneminde ezeli rakiplerine bir hayli fark atan Fenerbahçe, menajerlerin en uğrak yeri oldu ama...

Türkiye’de her sezon olduğu gibi bu transfer sezonu da bir hayli hareketli ve çekişmeli geçiyor.

FENERBAHÇE FIRTINA GİBİ

Geçtiğimiz sezon ezeli rakibine şampiyonluğu kaptıran Fenerbahçe, dünya yıldızlarını Süper Lig’e getirirken, maddi durumu pekte iç açıcı olmayan Galatasaray ise ince eleyip sık dokuma telaşında. Şu ana kadar Bilal Kısa, Jem Karacan ve Podolski gibi isimlere imza attıran sarı kırmızı yönetim, geçtiğimiz günlerde genel kuruldan ek bütçe talep ederken, Dursun Aydın Özbek’in “borcumuz 220 milyon dolar, kasamızda olan para 14 milyon dolar” sözleri Cimbom’un transfer rotasını da bir anlamda çizmiş oldu.

BEŞİKTAŞ KENDİSİNE KAYNAK BULDU

2 sezondur şampiyonluk yarışından son haftalarda kopan ve takıma artık tecrübeli futbolcular kazandırmak isteyen Beşiktaş yönetimi ise “oyuncu satmadan, transfer yapamaz” engelini Demba Ba ve Atınç’la aşmış oldu. Maddi anlamda son derece kötü durumda olan siyah beyazlı kulüp,  kesinlikle ve kesinlikle ayağını yorganına göre uzatma politikası güderken, UEFA’nın FFP dayatması Fikret Orman ve yönetimini bir hayli zorluyor. Demba Ba ve Atınç’tan gelen parayla kendisine kaynak yaratan Beşiktaş, şu ana kadar her ne kadar Andreas Beck ve Dusko Tosic’le anlaşsa da asıl bombaların yolda olduğu biliniyor.

TRABZON GÖMÜ MÜ BULDU? SORUSU DAHA CEVABINI BULMADI

Trabzonspor’da göreve geldiği ilk günden beri flaş transferlerin altına imza atan, fakat beklenen başarıyı bir türlü yakalayamayan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun “bu parayı nereden buldu?” soruları hala cevabını bulmadı. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu’nun da dile getirdiği bu konu (Trabzonspor gömü mü buldu) hala aydınlığa kavuşmazken, Hacıosmanoğlu’nun bordo mavili kulübün bazı gelirlerine temlik koydurduğu söyleniyor.

Peki 4 büyüklerimiz hangi kaynaklarla transferler yapıyor? Kulüplerimizin kasasında ne kadar para bulunuyor?

Fenerbahçe: Hamza Hamzaoğlu’nun da belirttiği gibi son 2-3 sezonu bir iki transferle geçen sarı lacivertliler bu parayı bir anlamda saklayarak patlama yaşadılar. “Hedef 1 milyon üye” projesinden gelen paralar, ÜLKER’in Şükrü Saraçoğlu’na sponsor olması ve forma reklamlarından büyük bir gelir elde eden Fenerbahçe, yıldız transferleri bu şekilde yaparken, Aziz Yıldırım’ın Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalması halinde iki bomba transfer daha yapacağı biliniyor.

Galatasaray: Kulübün borcu 220 milyon dolar, kasada bulunan para 14 milyon dolar. Galatasaray bu sezon flaş transferlerin altına imza atacakmış gibi durmuyor. Ayrıca UEFA’nın FFP tehditi de kapıda.

Beşiktaş: Oyuncu satmadan transfer yapabilmeleri imkansızdı. Demba Ba ve Atınç’la kasalarına 18 milyon Euro koydular. Beck’i 1,7’e, Tosic’i ise bedavaya aldılar. Şimdi Mario Gomez’in peşine düştüler. Quaresma transferi ise sudan ucuz.

Trabzonspor: “Başkan olmadan önce 9 tane evim vardı, şimdi 4 tane kaldı” diyen İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı transferler şu ana kadar hep tartışma konusu oldu. Trabzonlu zengin iş adamlarından para topladığı iddia edilen Hacıosmanoğlu, özellikle Ali Ağaoğlu ve Reza Zerrab ile iş birliği halinde görünse de  50 yaşındaki başkanın bu iddiaları şiddetle reddettiği biliniyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.


Yorumlar