UEFA'dan Fenerbahçe'ye maddi-manevi tazminat!

Şike davasında yeniden yargılama kararının çıkması halinde Fenerbahçe, UEFA'dan maddi ve manevi tazminat talebinde bulunacak.

FENERBAHÇE'DEN TAZMİNAT TALEBİ

Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun’un yeniden yargılanma talebiyle ilgili mütaalasını 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletmesinin ardından bir hafta içinde kararın verilmesi bekleniyor. Şike davasının yeniden görülmesi ise en çok Fenerbahçe ve başkan Aziz Yıldırım’ı ilgilendiriyor. Türkiye’de özel yetkili mahkemelerin baktığı davalarla ilgili yeniden yargılanma gündeme gelirken, gelişmeleri UEFA da yakından takip ediyor. Cumhuriyet Savcısı’nın yeniden soruşturmayı talep ettiği gerekçelerin hukuka aykırılığı kabul edilirse, Sarı-Lacivertliler’in eli güçlenecek. Kanarya ilk olarak kendisine Avrupa’dan men cezası veren UEFA’nın kapısını çalacak ve kararın düzeltilmesini isteyecek.

DELİLLER GEÇERSİZ HALE GELECEK

Yeniden yargılanma durumunda 3 Temmuz sürecinden itibaren delil sayılan tapelerin geçersiz sayılacağı davada, Fenerbahçe’nin suçsuz bulunması halinde ise ortalık karışacak. Sarı-Lacivertliler, kendisine kabul edilirliği olmayan delillere göre ceza veren UEFA’ya maddi-manevi tazminat davaları açacak. Bu arada Aziz Yıldırım’ın Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun haziran ayında sonuçlanması ve oradan çıkacak kararın da UEFA’ya yansımasının önemli olacağı belirtiliyor.

Yorumlar