PAŞAOĞLU KONAĞI VE ETNOGRAFYA MÜZESİ
Şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Paşaoğlu Konağı 1867 yılında Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından inşa ettirilmiştir. 625 metre karelik bir alana kurulu olan konak, 1987 yılında etnografya müzesi olarak hizmete açılmış. Konağın birinci katında silahlar, takılar, kadın ve erkek giysileri sergilenirken ikinci katta sofa, Paşa nine odası, günlük oda, misafir odası ve yatak odası bulunuyor.
OSMAN PAŞA ŞADIRVANI
Aslen Ordulu olan Trabzon Valisi Hazinedarzade Osman Paşa tarafından 1842 yılında yaptırılan şadırvan ülkemizdeki sütunları en yüksek şadırvan özelliğini taşımaktadır. Şehrin merkezinde bulunan şadırvan 1937 yılında yıktırılmış, 1997 yılında Ordulu işadamı Fahri Çelebi tarafından Ordu Belediyesi öncülüğünde aslına uygun olarak yeniden yaptırılmıştır. Şehrin merkezi noktasında olması nedeniyle Orduluların buluşma noktası olarak da bilinir.
ULUGÖL
Ordu'nun en büyük gölü olan Ulugöl, krater gölü özelliği taşımaktadır. Denizden 1200 metre yükseklikte olan gölün en derin yeri 40 metre civarındadır. Ulugöl mevkiindeki 26 hektarlık alan 2009 yılında "Ulugöl Tabiat Parkı" olarak ilan edilmiştir. Tabiat parkında, günü birlik dinlence ihtiyaçlarını karşılayacak piknik üniteleri mevcuttur. Mesire yerinde; 55 adet masa, çeşme, seyir terası, WC, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanları da bulunmaktadır. Her yıl Temmuz ayında yapılan Ulugöl Şenlikleri ile yörenin tanıtımı yapılmakta ve binlerce turist ağırlanmaktadır.
ORDU'NUN DERELERİ
Adına türküler yazılan Ordu dereleri yörenin gezilip görülmesi gerekilen doğal güzellikleri arasında. Balık tutmak, piknik yapmak ya da ayaklarınızı serin sulara sokarak rahatlamak isterseniz Ordu dereleri bunun için gayet müsait. Eski zamanlardan kalma dere kenarlarındaki su değirmenleri de manzaraya etnik bir dokunuş katıyor. Siz de fotoğraf çekmeye meraklı bir gezginseniz ve yolunuz Ordu'ya düşerse Ordu'nun derelerine muhakkak uğramalısınız.