YASON BURNU YARIMADASI
Son yıllarda Ordu'ya yolu düşen turistler tarafından sıkça ziyaret edilen yerlerden birisi de Yason Burnu Yarımadası. Turizm bölgesi olmadığı için yarımadaya şuanda yatırım yapılmasa da ilerleyen zamanlarda bölgeye gelen turistlerin rahat ettirilmesi için gerekli yatırımlar yapılacaktır. Yarımadada bulunan dünyaca ünlü Yason Kilisesi 1868 yılında yörede yaşayan Rumlar ve Gürcüler tarafından yapılmıştır. Yarımada'nın hemen 300 metre batısında bir de Yalancı Yason denilen bir yer var ki oya gibi işlenmiş bir kıyıya sahip. Bu bölgede yapılan araştırmalar sayesinde yaşam kalıntılarının Ms. 3. yüzyıla kadar uzandığı tespit edilmiştir. Dalgıçlık ve su sporlarıyla ilgileniyorsanız Ordu'ya yolunuz düştüğünde Yason Burnu'na uğrayabilirsiniz.
BOLAMAN KALESİ
Fatsa ilçesinde denize doğru hafifçe sokulan burun üzerinde zincirleme bir şekilde inşa edilmiş olan kale, gözetleme ve karakol olarak kullanılmak için yapılmıştır. İç ve dış olmak üzere iki bölümden oluşan kalede iç kale denilen kısım kalenin batı ucunda yer alıyor. Kesme taşlar kullanılarak örülen duvarların içinde bazelika planlı küçük bir şapel bulunuyor. İç kale üzerine 18. yüzyılda bölgenin sivil mimarisini andıran ahşap bir konak yapılmış. Kademoğlu Konağı olarak bilinen bu ev 2009 yılında restore edildikten sonra Geleneksel El Sanatları ve Yöresel Yemekler Lokantası olarak hizmete açılmış.
PAŞAOĞLU KONAĞI VE ETNOGRAFYA MÜZESİ
Şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Paşaoğlu Konağı 1867 yılında Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından inşa ettirilmiştir. 625 metre karelik bir alana kurulu olan konak, 1987 yılında etnografya müzesi olarak hizmete açılmış. Konağın birinci katında silahlar, takılar, kadın ve erkek giysileri sergilenirken ikinci katta sofa, Paşa nine odası, günlük oda, misafir odası ve yatak odası bulunuyor.
OSMAN PAŞA ŞADIRVANI
Aslen Ordulu olan Trabzon Valisi Hazinedarzade Osman Paşa tarafından 1842 yılında yaptırılan şadırvan ülkemizdeki sütunları en yüksek şadırvan özelliğini taşımaktadır. Şehrin merkezinde bulunan şadırvan 1937 yılında yıktırılmış, 1997 yılında Ordulu işadamı Fahri Çelebi tarafından Ordu Belediyesi öncülüğünde aslına uygun olarak yeniden yaptırılmıştır. Şehrin merkezi noktasında olması nedeniyle Orduluların buluşma noktası olarak da bilinir.