CEVİZ HELVASI
Ordu'nun Perşembe ilçesinde oldukça yaygın olan ceviz helvası süt, meyan kökü, ceviz, şeker ve limon tuzu kullanılarak yapılıyor. Şeker, süt veya su ile kaynayıp kıvamlaştıktan sonra üzerine sıvılaştırılmış meyan kökü ekleniyor. İstenilen kıvama gelen lezzetin içerisine ceviz içi de eklenen helva oldukça zahmetle hazırlanıyor. Bir gece dinlendirilen helva sonrasında satışa sunuluyor ve yöre halkının sofralarını tatlandırıyor.
YALIKÖY KÖFTESİ
Yolunuz Ordu, Giresun, Trabzon, Rize veya ötesine düşerse Fatsa'ya geldiğinizde muhakkak Yalıköy Köftecisine uğramalısınız. Annemin köftesi gibi diyebileceğiniz bir lezzette olan köfte şekli itibariyle de annelerimizin evde yaptığı köfteleri andırıyor. Izgara yerine yağda kızartılarak yapılan köftenin yöredeki ustaları kahvaltıda bile yendiğini söylemekte.
FINDIK
Ordu denildiğinde aklımızda ilk canlanan yiyeceklerin başında şüphesiz ki fındık geliyor. Karadeniz bölgesinde oldukça yaygın olan fındık, Ordu'da daha farklı bir yere sahip. Yörenin başlıca geçim kaynağı olması nedeniyle fındık tarımı oldukça gelişmiş durumda. Fındık yağı, fındık ezmesi ya da fındıkla tatlandırılan ve kahvaltıları süsleyen fındıklı çikolatalar Ordulular tarafından çokça kullanılıyor. Ordu'ya yolunuz düşerse içinde fındık bulunan bütün lezzetleri tatmaya çalışmanızda fayda var.
ORDULU ÜNLÜLER
Televizyon dünyasında rastladığımız pek çok isim Ordulu. Kimisinin doğum yeri ne kadar Ordu olmasa da baban nereliyse oralısındır sözünden yola çıkarak Ordulu olarak adlandırılan ünlüler de mevcut. Bunlardan bazılarını sizler için derledik.
Hababam Sınıfı'nın Güdük Necmi'si olarak bildiğimiz Halit Akçatepe