Ne kadar tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı?
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Olympos Antik Kenti’nde bugün üç katı kadar tarihi eserin toprak altından gün yüzüne çıkarıldığını ve bunun eşi benzeri görülmemiş bir başarı olduğunu belirtti.
Yenilenen Olympos Antik Kenti içerisinde neler var?
Yenilenen Olympos Antik Kenti içerisinde; yeni otopark, karşılama ofisi, jandarma karakolu, hediyelik eşya satış ofisi ve kafeterya bulunuyor.
Yenilenen Olympos Antik Kenti’nin açılışına kimler katıldı?
Olympos Antik Kenti Karşılama Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ve Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımı ile ziyarete açıldı. Açılışa Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir ve turizm sektörü temsilcileri de katıldı. Açılışa katılan Bakan Ersoy ve beraberindeki heyet, antik kentte incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Ersoy neler söyledi?
Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son bir yıl içerisinde dünya çapında en çok kazı ve kurtarma çalışması yapılan ülkenin Türkiye olduğunu ve Antalya’yı merkeze alan ‘Geleceğe Miras Projesi’ kapsamında arkeolojik çalışma sayısını yıllık 720’ye yükselttiklerini açıkladı.