Mustafa Denizli savunmaya özel çalışma yaptırıyor

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, istatistiklerin yönlendirmesiyle defansı için özel çalışma yapıyor.

Bu sezon 43 golle rakip fileleri en fazla havalandıran takım olan Cim-Bom, gol yemede ise iki ezeli rakibinin iyice ardında kaldı. Kalesinde maç başına 1.5 gol gören Aslan’da savunma zaafiyetinin giderilmesi için özel idmanlara ağırlık verilecek.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin 3-1 kazanılan Gaziantepspor maçının ardından sonra bile dikkat çektiği “savunma sorunu” istatistikler tarafından da açıkça ortaya konuyor.

Cim-Bom ligde rakip fileleri 43 golle (2.26 ortalama) en fazla havalandıran takım olurken, lider Fenerbahçe’nin attığı gol sayısı ise 32... Ancak iş savunmaya gelince tablo değişiyor, ibre Fenerbahçe’yi gösteriyor.

Galatasaray ligde 18 maçta 27 (1.5 ortalama) gol kalesinde görürken, Fenerbahçe ise sadece 14 (0.77 ortalama) kez rakiplerine fırsat verdi. Beşiktaş ise 2 maç eksiğiyle 41 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü. Beşiktaş’ın attığı golün ortalaması 2.41 olurken, yediği gol ise 1.05...

MOTİVASYON KAYBI

Kupa maçları da dahil olduğunda Galatasaray’ın gol ortalaması biraz daha yükselerek 2.34 olurken, yediği gol oranı ise 1.30’a düşüyor.

Teknik direktör Mustafa Denizli’nin de gündeminde ilk sırayı savunma zaafiyeti alırken, tecrübeli çalıştırıcı kafasını bu sorunu halletmek için yoruyor. Tecrübeli hocanın bu konuyla ilgili özel çalışmalara ağırlık vereceği ifade edildi.

Özelikle geriye dönüşlerde sorun yaşanmamasını isteyen Denizli’nin maç içerisinde oluşan konsantrasyon kaybının da yenilen gollerde etkili olduğu üzerinde durduğu belirtildi.

LAZİO'YU İZLEYECEK

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Lazio’nun maçını izlemek üzere yarın İtalya’ya gidecek. Ligde yarın Napoli ile karşılaşacak olan rakibini analiz edecek olan Denizli’nin 18 Şubat’taki karşılaşma öncesinde başka seyretme şansının olmadığı, Lazio ile Galatasaray’ın maçlarının çakıştığı belirtildi.

Yorumlar